A következő történetet az RTL Klub Híradója mutatta be. Azt már egy ideje tudjuk, hogy nagy a baj az egészség ügyben. De ilyen drámai következmények eddig még nem voltak. Bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészeti osztályát, ha sürgősen nem találnak orvost – hangzik el az RTL Híradó riportjában. Az RTL úgy tudja, az amúgy is létszámhiánnyal küzdő osztályon felmondott egy orvos, majd a vezető főorvos is, és ha nem találnak helyette valakit, bezárhatják az osztályt.

Az Egészségügyi Ellátó Központ (valami kormányzati szerv, azért annak már a Fideszes polgártárs olvasó is hidjen) adatai szerint a kórház szülészeti osztályán már csak 2 szakorvos dolgozik teljes állásban. Igen. 2017 Magyarország. 2 orvos egy nagyváros kórházában egy teljes osztályon. Ilyenkor mindig bánom, hogy Orbánnak gyerekkorában a hobbija a foci volt és nem a Kórház a város szélén című sorozat.

De mindenki nyugodjon meg, a híradó kérdéseire a kórház főigazgatója és az Egészségügyi Ellátó Központ is csak annyit közölt, hogy az ellátás zavartalan. Nyilván. Két orvossal mi zavar is lehetne?  No azért a nagy zavartalanságban, a kórház honlapja szerint, sürgősen keresnek osztályvezető főorvost a szülészetre.

A szakorvoshiány egyre nagyobb probléma országszerte, több osztályon úgy oldják meg az orvoshiányt, hogy más szakképesítésű orvost vesznek fel, hogy legalább darabra meglegyen a létszám, de sok helyen már ez sem jön össze.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here