Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint nem várt folyamatokat indított el a második legnagyobb jobboldali pártban a „Néppártosodás”. Az oligarchasajtóban a sorok között lehetett olvasni, hogy lépegetnek ki a pártból vezetők és tagok. Azonban egy érdekes beszélgetésre bukkantunk az egyik Jobbikhoz közeli Facebook csoportban, ami egyértelműen megerősíteni látszik a Jobbik leépülését. 

A „Vesszen Trianon” csoportban közel 10 ezer a Jobbikhoz értékrendeben, ideológiában közelálló szimpatizáns  található. Ebben a csoportban tett fel egy kérdést az egyik szimpatizáns:

 

„Helló, hallottam egy olyan pletykát az egyik párttag ismerősömtől, hogy zsinórba hullanak szét, vagy nem nagyon működnek a Jobbik alapszervezetek, sokan csalódtak és kiléptek. Ez igaz? Ki mit tud erről?”

A 10 ezer csoporttag közül egy sem volt olyan, aki cáfolta volna az információt, sőt a beszélgetésben  mindenki megerősítette azt.

Az egyik kommentelő úgy véli, hogy a Jobbikban 2010 óta sok törtető karrier politikus tűnt fel, így fogalmaz a kilépésiekkel kapcsolatban:

„Igen, igaz.
Ma már csak azok vannak ott, akiknek valamilyen érdeke fűződik hozzájuk, és a selejtje, akik nem kellenek máshová.
Ők azok akik a valódi nemzetieket letaposva hátulról előretolt nyelvel és két-könyékkel előre törtek 2010-től kezdve, ők azok akik addig amíg ciki volt jobbikosnak lenni sehol nem voltak.”

Egy másik kommentelő pedig úgy látja, hogy a Jobbikban csak azok maradtak, akiknek egzisztenciális kötelmeik vannak a párthoz. Megjegyzi, hogy nomenklatúrában kevesen mernek neki menni Vonának mert féltik az állásukat:

 

„Aki az elvekhez hű, az mára már belátta, hogy a Jobbik meghasonlott és elárulta az eredeti elveit. Vannak még lelkes pártkatonák, akiknek a megélhetése múlik a Jobbikon. Ők a párthoz hűek, nem az elvekhez. Nyíltan kevesen mernek nekimenni a Vona által fémjelzett néppártosodó vonalnak, mert okultak Előd példáján.”

Egy harmadik kommentelő, pedig a leépülés kezdetét lényegesen korábbra teszi, ő úgy véli, hogy már a Magyar Gárdában sem mindenki szerettet volna pártkatona leni:

„A Magyar Gárda is 1/2 év után,ketté oszlott. 1ik fele,nem akart pártkatona lenni… kb 2006-07 tart ez a folyamat.”

Egyéb forrásokból megtudtuk, hogy a nyár folyamán Pest megyében történtek távozások a pártból, ekkor távozott például a párt vecsési képviselője is vagy a pomázi elnökük. Ezt megelőzően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történtek kilépések. Ezek nagyon kellemetlenül érintették a jobboldali pártot, hiszen Nyíregyházán például ennek köszönhetően megszűnt a frakciójuk.

Persze nem minden kilépésből lett sajtó hír. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt években több tucat Jobbik alapszervezet szűnt meg vagy vált működés képtelenné.

 

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here