Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A népszavazási kérdést már le is adták a helyi választási bizottságnál, 30 nap múlva indulhat az aláírásgyűjtés.

A Galvani híd építése közel 15 éve lóg a levegőben. Az Olimpiai Projektben került elő ismét, bár Olimpia nem lesz Budapesten, de a kormányzat bejelentette, hogy a Galvani hidat mégis megépítené.

Az új híd Újbudát kötné össze Csepellel és Csepelt Ferencvárossal. A hídra vezető út az Illatos út lenne, de az nem ér el a Határ út-Üllői út közlekedési csomópontig, csak az M5- bevezetőig. Így a kormányzati tervekben az szerepel, hogy az Illatos utat meghosszabbítanák -a Ferencvárost és Kispestet elválasztó kiserdőt kivágva- a Határ úti közlekedési csomópontig.

Ezekből a tervekből világosan kiolvasható, hogy nem kismértékű erdőirtásról van szó, kb. 2 km hosszú szakaszon kb. 20 méter szélességben, gyakorlatilag teljesen felszámolná a 2×2 sávos út a kis parkerdőt.

Pál Tibor, ferencvárosi MSZP-s képviselő sajtótájékoztatón elmondta, hogy helyi népszavazást kezdeményezett, hogy a helyi szabályozási terv ne tegye lehetővé az út megépítését a kiserdő helyén.

Azt is elmondta, hogy az erdő mind a kispesti Wekerle-telep, mind a ferencvárosi József Attila lakótelep levegőminőségét javítja, az út forgalma miatt pedig lényegesen növekedne a környék zajterhelése is. Ráadásul nagyon kevés ilyen nagy, egybefüggő zöld terület van már a városban, így ezek megóvása kötelességünk.

Pál azt is hozzá tette, hogy Facebookon elindítottak egy csoport „Védjük meg a Ferencvárosi kiserdőt” néven. Azt kéri mindenkitől, hogy aki aláírná, támogatná a népszavazást és a kiserdő megmaradását csatlakozzon a csoporthoz.

Kb. 9000 aláírásra van szükség, hogy a népszavazás kiírásra kerüljön.

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here