Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

… és már rögtön tömegmegmozdulást is tartanak! Nem vicc, hogy egy viccpárt is beszállt az együttműködésbe. Mindegyik ellenzéki párt benne van, akinek legalább egy szavazója is van, kivétel a Jobbik. 

Egy elég fontos ügy miatt fogtak össze a pártok, igaz ehhez kellett a civilek unszolása is. Kilenc párt vesz részt az igazságos választási rendszerről szóló egyeztetésekben: a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Lehet Más a Politika, a Liberálisok, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért.

A szervező Közös Ország  megkereste a Jobbikot, a Fideszt és a KDNP-t is, de ők nem kérnek ebből.  Hogy pontosan miért is igazságtalan a választási rendszer, azt ebben a videóban nagyon jól elmondják: 

A baloldal helyzetének azonban a jó szándék véletlenül paródiája is lett. Az egyszázalékos pártok felsorolásakor véletlenül az egyik párt nevét nem sikerült helyesen bemondani. Ez önmagában mutatja a mozgalom jelentőségét és, hogy pontosan mennyire értelmetlen is ez a brutálisan széttöredezett baloldali struktúra, de dinamikusan lendüljünk is túl ezen.

 

A csatlakozó pártok képviselőivel Szeptember 1-jén 18:00 már egy tömegrendezvényt is tartanak Agóra címmel.  A Parlamenttel szemközt az Alkotmány utca végében épülő közösségi térben egészen szeptember 20-ig folynak az egyeztetések és viták egy igazságosabb választási rendszer kialakításának lehetőségeiről, feltételeiről és tartalmáról.

A megnyitón Bokros Lajos, Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Hadházy Ákos, Juhász Péter, Karácsony Gergely, Molnár Gyula és Anna Orosz mondják el véleményüket a jelenlegi rendszer igazságtalanságáról, és ezzel hivatalosan is kezdetét veszi az új választási rendszer kialakítását célzó egyeztetési időszak.

Már csak egy  kérdésem maradt, hogy a Momentum akkor, hogy nem fog így összegyurcsányozodni?

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here