Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nézzünk a dolgok mögé. Nem pusztán csak arról van szó, hogy propagandát kapunk a nyakunkba. Ennél súlyosabb következményei is vannak, hogy alig maradt már szabad szerkesztőség. A HírHugó ezeket próbálta meg összeszedni. 

1.) Megszűnik a hírelőállítás

A hírek nem maguktól keletkeznek. Komoly szerkesztőségi és oknyomozó munka van egy-egy hír mögött. Minél nagyobb egy szerkesztőség, annál profibb munkát tud végezni. Tehát nem elég az, hogy propaganda kerül az újságba. Nem is lesz olyan szerkesztőség, amelyik képes hírt készíteni.

2.) Növekszik a hatalomnak való kiszolgáltatottság

Látjuk azt, hogy a propagandamédia gyakran furkósbotként működik. Ha valakit támadás ér ebben a média szerkezetben nincsen nyilvánossága, ahol megvédhetné magát, vagy cáfolhatná a  támadásokat. Ez nem csak a politikai elitre igaz. Ha egy gazdasági, vagy értelmiségi szereplő kerül szembe a hatalommal neki sem marad tér a védekezésre, így növekszik az Ő kiszolgáltatottságuk is.

3.) Megszűnik az értelmiség reputációja és rekrutációja

A nyilvános tér fontos a szakembereknek is. Nem csak azért mert a közszereplővé váláshoz szükséges a hírnév, hanem azért mert egy-egy megszólalás társadalmi vitákat indít el. Logikus, hogy egy propagandamédiának nem érték a pártatlan, szakmai hang. Így azon értelmiségiek akik a szakmaiságot képviselik kiszorulnak a nyilvánosságból, nem tudnak hírnevet szerezni és egy idő után beszűkül és romlik az elit teljesítőképessége. Ez már most jelentkezik, alig van ismert ellenzéki új generációs értelmiségi.

4.) Eljelentéktelenednek az ellenzéki pártok

A politikának szüksége van a nyilvánosságra. A politikusok csak a tömegkommunikációs eszközök segítségével tudják elmondani az elképzeléseiket.  Igen ám, de egy propagandamédiának nem azaz érdeke, hogy az ellenzéki hírek szándékok megjelenjenek. Ezért az ellenzék csak balhéval, konfliktussal, esetleges ballépéssel, tehát negatív hírekkel tud szerepelni a sajtóban. Így az emberek egy idő után nem is fogják őket alkalmasnak tartani a kormányzásra, ezért a hatalom valódi kihívó nélkül marad.

5.) Egzisztenciális kiszolgáltatottság miatt a kulturális elit a hatalom rabja lesz

Nem kell sokat magyarázni. A TV filmeket is játszik, ha nem vagy hű színész nincs szerep. Ha nem vagy hű zenész, nem játsszák a rádiók a zenéd. Ha nem vagy lojális humorista, nincsen TV-s ested. Oszt tök mindegy, hogy tehetséges vagy-e. Ha nem jutsz nyilvánossághoz éhen halsz. Így vagy beállsz a sorba és Te is a hatalom kiszolgálójává leszel vagy mész a süllyesztőbe.

Talán sokan bele sem gondolnak, hogy a média mekkora hatalom. Nem véletlen, hogy vannak olyan elméletek, ahol már a 4. hatalmi ágként is emlegetik. A fenti 5 tény reméljük sokaknak segít megérteni, hogy miért fontos a demokráciában, hogy a média pártatlan és szabad legyen és persze hiába van közösségi média már. Ezt az 5 fenti érvet nem képes még kielégíteni.

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here