Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Eljött ez is. Megéltük. A DK nettó gyurcsányozással savazza az MSZP-t. Mi jöhet még? Vona Gábor elkezd nácizni? Orbán Viktor oroszozni és Putyin pincsizni? Vagy Juhász Péter drogosozni? 

A magyar politika időnként olyan képet fest, mint ha pártucat nagyra nőt óvodás játszótere lenne. Hatalmas homokozás kezdődik, csak repkednek a körteformák és a homokozólapátok, csak egy baj van: itt nem épül még csak homokvár sem. Sőt, a másik váracskáját kezdik el a srácok szétrugdosni. Mi pedig csak pislogunk és páran próbáljuk jelezni: Orbán épp most pisil bele a homokozóba.

És akkor itt most álljunk meg egy szóra, még mielőtt én is belecsapok egy almaformát a játszótérre: nem kívánok beszállni az MSZP-DK-Gyurcsány-Botka vitába. Itt nem lesz sem Botka sem Gyurcsány ekézés. Uncsi blog vagyok. Ez van…:)

No és akkor repüljön azaz almaforma. Az általam mélyen tisztelt Vágó István megosztott egy posztot, mely cinikus címéből azt hittem, hogy valamelyik kormányzati lakájmédia, netán Magyar Idők, Ripost vagy Pesti Srácok kiváló terméke. Már írni akartam neki, hogy ne osszon már meg kormány propagandát és akkor döbbentem meg: ez a masszív gyurcsányozás bizony egy DK-s blogról jön.

 

Aztán egy kicsit bambultam magam elé… ízlelgetem Vágó keserédes posztját. Majd „a jaj ezt ne már” érzés vett erőt rajtam. Ez egy gyurcsányozás, igen a Ti, a Mi gyurcsányozásunk is az nem csak az Övék. Nem kell túl nagy matek, hogy az ember megfejtse ez nem egy dicsérő poszt. Ebből meg következik egy hatalmas és kibékíthetetlen önellentmondás. Amely ha tetszik a DK alapoximoronja.

Pontosan tudják, hogy Gyurcsány nem az „új írány”, „új arcok” és nem újíthatja meg a baloldalt. Ha ezzel cinizálnak, idézőjelbe teszik az „új arcokat”, és ha megkérdőjelezik, hogy egy Gyurcsány nevével jelzett csapat tud hitelesíteni egy új politikát, akkor bizony tudják, hogy ez régi. Vagy csak pusztán beszálltak a fideszes álcivilek mindent mossunk össze Gyurcsánnyal projektébe?

Nem tudom. Lehet, hogy csak nekem furcsa, hogy a DK Gyurcsány-kötődést kér számon az MSZP-n? Ez pont annyira hipokrita, mintha Vona kiállna és Magyar Gárda kötődéssel cinkelné a Fideszt. Lehet, hogy csak én érzem, hogy itt ez már csak egy keserédes cinkelés, melynek genezise az, hogy a baloldal egy része nem tudja feloldani a Gyurcsány dilemmát? Hogy Gyurcsány, már csak annyira erős, hogy darálja Botkát és az MSZP-t, de Viktorral már rég nem egy ligában vannak? Hogy az idő megy és a baloldal egyrésze 10 éve még mindig ugyanott tart? Hogy már csak annyi a kraft, hogy személyeskedő, a múltba révedő, cinikus csörtékre futja? Hogy tisztességben megőszült Gyurcsányt kedvelő nénik és bácsik Facebookon, zárt csoportokba 10 éve azon győzködik az odatévedt honpolgárt, hogy Gyurcsány nem is volt rossz?

10 év. Baloldal. 10 év. Erre az országra már rá sem ismerünk. És nem vagytok képesek túllépni a Gyurcsány-traumán? Meg kéne állni egy pillanatra. Szembesülni a ténnyel: 10 év alatt egy millimétert sem emelkedett a baloldal támogatottsága.  Lehet, hogy a másik homokvárának folyamatos szétrugdosása helyet el kéne kezdeni építkezni. Hoho. És ezért apuskáim, nem a szocik a felelősek.

Van-e médiátok? Van-e erősebb hálózatotok, mint a Fidesznek?  Van-e szervezettség? Vannak-e agytrösztjeitek? Van-e hátország? Nincsen? Miért? Ja, mert még biztos ami, biztos alapon inkább rúgjunk még egyet az MSZP-be. Úgy is csak 20 felől cincálják Őket.

És csakmert. Gyurcsány 2016-ban imádta volna látni Botkát miniszterelnök-jelöltnek. Az internet korában már minden jól dokumentált, bárki utána leshet. Azóta a karácsony óta, mikor Botka jelezte, hogy vállalja a DK izomból elkezdte püfölni. (Erre is rá tudtok keresni.) Hát de miért? Sehol nem volt még ott gyurcsányozás, meg semmi.

Zárásként, mert lehet hogy unjátok már itt a moralizálásomat. Tegyük fel a kérdést szerette-e az MSZP és a SZDSZ egymást? Nyilván nem. De attól volt-e hangos a közélet 98 és 2002 között, hogy Kuncze folyamatosan az MSZP-t ekézte? Hogy kritizálta Medgyessit? Biztos volt-e az SZDSZ-nek a parlamentbe kerülés? Nyilván nem. Sirmálkoltak-e az SZDSZ-ben összefogásért? Tudott-e így az MSZP egyedül nyerni? S az SZDSZ bekerült-e? No, és mi történt akkor amikor a Gyurcsány meg a Kóka összekapott? Tessék ezt végig gondolni.

S búcsúzóul itt egy vicc, ami eszembe jutott a Vágó posztjáról:

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
– Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
– Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
– Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
– Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.

Sokak nevében kívánom: mássz ki MSZP, Te meg ne húzd vissza!

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here