A mai sajtótájékoztatón bizonyító erejű dokumentumokat mutatott be az MSZP frakcióvezetője. Ebből nehezen fogja kimagyarázni magát a Fidesz!

Az MSZP frakcióvezetője azt mondta: a Fidesz-kormány 2014 óta nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy a nemzetközi piacokon jelentős mértékben csökkent az energiahordozók ára, így a földgáz 50-60 százalékkal olcsóbb, mint a korábbi időszakban, ugyanakkor a magyar családok 3 éve ugyanazt az árat fizetik, mint 2014-ben.

Hangsúlyozta: az árkülönbözet 2016-ban több mint 50 milliárd forint volt, amely szerepelt a Magyar Földgázkereskedő mérlegében, amit a párt be is mutatott. Ez az összeg az azt jelenti, hogy egy köbméter földgázért közel 19 forinttal többet fizetnek a családok, mint amennyiért a földgázkereskedő azt beszerzi. Ennyi extraprofit származik tehát a gázból.

Az MSZP 2014 óta kilenc alkalommal kezdeményezte a gázár csökkentését, azonban erre a Fidesz mindig nemet mondott – mondta Tóth Bertalan.

Közölte: az MSZP a parlament őszi ülésszakában törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a gáz árának csökkentése érdekében.

Erre azért is szükség van, mert 2016. decemberi adatok szerint 100 ezer kikapcsolt fogyasztó, 1,8 millió díjhátralékos fogyasztó és 62 milliárd forintos díjtartozás volt az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatásban, és ez növekvő tendenciát mutat – tette hozzá a politikus.

 

Tanulság, hogy egy kis extraprofitért mindenkit az útszélén hagy a Fidesz. Az MSZP által ma nyilvánosságra hozott dokumentumot itt érheti el.

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here