Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Vajon Orbánék végérvényesen szétverték-e a világhírű oktatási rendszerünket? Bizonyos országrészekben kifejezetten drámai a helyzet, de a problémák már elérték a fővárosi iskolákat is.

Elképesztő tények derülnek ki abból az interjúból, amit Mendrey László, a PDSZ elnöke az eduline-nak adott. A helyzet drámai, több mint 5000 tanár hiányzik, kezd kezelhetetlenné válni a tanárhiány. Az iskolák államosítása óta nagyot romlottak a munka körülmények, ez is és a megnövekedett értelmetlen adminisztrációs tehet is nagyban közrejátszik a brutális mértékű pályaelhagyásnak.

Már az apróhirdetési oldalakon, például a Vaterán és a Jófogáson is egymást érik az iskolai álláshirdetések, sok tantestületből ugyanis még szeptember 1-jén is több pedagógus hiányzott. Van olyan budapesti általános iskola, ahol az első osztályosoknak a tanévnyitó előtt egy nappal még nem volt tanítójuk, máshol már meg sem lepődnek, ha egy kolléga bejelenti: más szakmában próbál szerencsét.

A szakszervezeti vezető az oktatási szakportálnak, elmondta hogy alsó hangon három olyan budapesti iskoláról is tud, ahonnan egy nappal a tanévkezdés előtt még négy-hét pedagógus hiányzott, majd hozzátette: “van olyan általános iskola, ahol az elsős osztálynak nincs még tanítója, nem tudtak kit bemutatni a szülőknek és a gyerekeknek”.

És valóban az iskolák mindent megtesznek, hogy nem jó, csak egyáltalán valamilyen tanárt találjanak. Például a  Vaterán, az „oktatás-tudomány” kategóriában 1308 álláshirdetést találni.

Azt hogy nagyon nagy a baj jól jelzi, hogy az egyik iskola hirdetésében például egyszerűen úgy fogalmaz: „a tapasztalat nem feltétetel, de természetesen jó, ha van”, míg egy budapesti középiskola már fizika-matematika mesterszakos ,végzős egyetemisták jelentkezésével is beérné.

Mendrey László, a PDSZ elnöke az eduline-nak úgy fogalmazott, a „rozsadaövezetekben” – vagyis az ország azon területein, ahonnan sok diplomás vándorol el, eddig is nehéz feladat volt pedagógust találni, ma azonban már a nagyvárosokban, így Budapesten is egyre komolyabb problémát jelent a tanárhiány.

Mindeközben pedig a kormánypropaganda azzal volt tele, hogy milyen hihetetlenül jól keresnek a tanárok. Egy év alatt csak több mint 3500 tanár döntött úgy, hogy inkább más területen folytatja.

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here