Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap számoltunk be arról, hogy áll a bál a csepeli Fideszben. A polgármester és Németh Szilárd között alakultak ki ellentétek, de nem csak a csepeli Fideszben áll a bál.

A propaganda média teljesen megpróbálja elrejteni a Fideszen belül húzódó törésvonalak. Pedig messze nem olyan egységes már a kormánypárt. Egyre több helyi szervezetükön belül van konfliktus, kilépés.

A Népszava számolt be arról, hogy Merk Péter a XV. kerület egyik fideszes képviselője távozott a pártból és inkább független képviselőként folytatja. Azzal indokolta kilépését a Fidesz-frakcióból, hogy az helytartó-tanácsként működött, aminek a munkájában nem kíván részt venni a továbbiakban.

Az eddig kormánypárti önkormányzati képviselőnél akkor telt be a pohár, amikor a képviselő-testület két köztéri szobor állítását tárgyalta. Merk alkotóművészként ajánlott ugyanis fel két műtárgyat a kerületnek a Rákospalotáról elhurcoltak emléke előtt tisztelegve, ez állt szemben az előterjesztésben szereplő nyílt pályázat szükségszerű kiírásával. Végül a szobrok ügyében nem is hoztak döntést, viszont a Fidesz képviselőjének frakciójával szemben támadt, indulatos kirohanásai emlékezetessé tették az éjszakába nyúló ülést.

Merk Péter távozása megosztotta a helyi Fidesz frakciót is, markánsan fellépet egy másfél milliárdos, fedezet nélküli projekttel szemben. Merk egy módosító javaslattal azonban keresztbe tett a nagyívű, ám de értelmetlen elképzelésnek. A képviselők 11-5 arányban azt szavazták meg. A Fidesz-frakción belüli szétesést jelezte, hogy volt, aki megszavazta a módosító javaslatot. Hogy nem figyelmetlenségből tette, arról a megismételt szavazás is árulkodott, akkor is többséget kapott a fideszes előterjesztést lenullázó módosítás.

A saját maguktól elhatárolódó kormánypártiak ellenkezésében volt ésszerűség, az előterjesztés ugyanis arról nem szólt, honnan lesz erre a csodás projektre 1,5 milliárd forintja a kerületnek. A projekt költségeit becslő hatástanulmány hitelessége ráadásul erősen megkérdőjelezhető.

A Fidesz helyi szervezete eddig László Tamás országgyűlési képviselőnek engedelmeskedett, akinek befolyása nem volt megkérdőjelezhető, egészen keddig. László tekintélyét ezúttal saját pártársai kezdték ki, amikor diktátuma ellenére megjelentek a képviselő-testület ülésén, majd pedig leszavazták a projektet. Ez egy komoly fiaskó László Tamásnak és a párt helyi szervezetének végletes megosztottságát jelzi.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here