Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy német lap, a Zeit cikkben járja körül, hogy pontosan mivel is támogatta egykor Soros György Orbán Viktort és a Fideszt. Azt már tudjuk, hogy a hála az nem egy politikai kategória, de a Soros uszítás ezek után több mint képmutatás.

A Hogyan lett ebből a kedves fiatalemberből Orbán Viktor? című cikkben az Index beszámolója szerint a német lap a Fiatal Demokraták Szövetségének alapítótagjai, akik beszámolnak arról mi mindennel támogatta a Fideszt a kezdeti időszakban Soros György. Ez ember pofája leszakad.

Orbán Viktorral együtt nagyon izgultak, amikor 1985-ben az ELTE Bibó szakkollégiumában először találkoztak a milliárdos Soros Györggyel. Körülbelül harmincan lehettek egy klubszobában, de hamar kiderült, hogy Soros György laza fickó, aki nem beszédet tartani ment oda, hanem őket, a fiatalokat akarta kérdezni.

A találkozó után Soros Györgytől kapott a kollégium egy akkor 4221 dollárba kerülő fénymásolót, ami akkor még nagyon kevés helyen volt, és csak szigorú állami ellenőrzés mellett lehetett használni. Soros György támogatásának köszönhetően kaptak számítógépeket, ami akkor tájt még az államigazgatásban is ritkaság volt.

A modern technikai eszközökön túl rengetegen vehetek részt külföldi ösztöndíjakon, és a Soros kutatóintézeteket is finanszírozott (Orbán Viktor 1988-ban a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt).

A Fidesz működésének támogatásában is bőkezűnek bizonyult Soros, ebből a pénzből tudták megnyitni az első Fidesz-pártirodákat és megszervezni a nagyobb rendezvényeket.

Így tudtak maguknak nyilvánosságot teremteni s kiadni újságot, folyóiratot. Nem is kevés pénzt pumpált a Fidesz működésébe Soros György ebben az időben – mai áron számolva – évente kb. 130 millió forinttal támogatta csak a pártot.

A cikk megemlíti, hogy a most EP-képviselőként dolgozó Szájer József 1987. október 13-án levélben köszönte meg Soros Györgynek az oxfordi „életre szóló tapasztalatokat”, Németh Zsolt későbbi külügyi államtitkár pedig Sorosnak köszönhetően tanulmányozhatta a nacionalizmus elméletét. Orbán Viktor 1988-ban jelentkezett Soros-ösztöndíjra.

Az oxfordi ösztöndíját Orbán Viktor az 1990-es választások miatt megszakította és hazajött. „Ezután már nem azt mondta, hogy ezt vagy azt csináljuk, csak azt: én, én, én” Az egyik alapító ebből az időből egy közös ebédet idézett fel, amin Soros György is ott volt. Soros itt arra figyelmeztette Orbánt, hogy ne akarja túlságosan a hatalmat, mire Orbán azt felelte: a hatalmat csak úgy szerezheti meg.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here