A volt politikus általában jobbközép politikusként emlegetik Romániában, mindeközben viszonylag jó kapcsolatot ápolt Orbán Viktorral.

A MOL benzinkutak bojkottjára szólította fel a romániai autósokat Traian Basescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, aki azt sérelmezte, hogy a benzinkutaknál „az autonóm Székelyföld” térképét forgalmazzák. A volt román államfőnek a pártja ifjúsági szervezete által szervezett nyári egyetemén tett kijelentéseit az Agerpres hírügynökség idézte szombaton. Basescu a Székelyföldi legendárium térképét kifogásolta.-írta a 444

Traian Basescu kijelentette: a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium kapcsán kialakul román-magyar konfliktusnak tulajdonképpen egy bírósági ítélet képezi az alapját, és Romániában „egyelőre senki nem vonja kétségbe a bírósági ítéleteket”. Azt kifogásolta még hangsúlyosabban, hogy  „a MOL benzinkútjainál az autonóm Székelyföld térképét forgalmazzák az ország közepén”. Basescu hangsúlyozta, hogy mindezt  „Magyarország kereskedelmi társasága teszi”, amelyet Románia készségesen fogadott a területén.

Traian Basescut általában jobbközép politikusként emlegetik Romániában, 2004 és 2014 között tíz éven át volt államelnök, de sorozatos korrupciós vádak és botrányok kísérték pályáját, mindeközben viszonylag jó kapcsolatot ápolt Orbán Viktorral. 2009-ben, regnáló elnökként a Fidesz tusványosi rendezvényét is meglátogatta. Elnöki mandátumának lejárta óta egyre inkább magrinalizálódik a román politikában

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here