Az MTI számolt be arról, hogy a pápát a kolumbiai Cartagen városba tett látogatása során a pápamobilon érte a baleset.

Az egyházfő éppen egy kisgyereket akart üdvözölni, amikor a pápamobil erősen fékezett. Az esés következtében kisebb horzsolás keletkezett a pápa arcának bal oldalán, a szeme környékén, a seb vérzett, de komoly baj a jelek szerint nem történt. A Vatikán közlése szerint a sérülést ellátá, és az egyházfő  folytatta kolumbiai programját.

“Behúztak egyet. De jól vagyok” – tréfálkozott Ferenc pápa röviddel a baleset után.

A katolikus egyházfő ötnapos kolumbiai látogatásának utolsó állomásán megemlítette Venezuelát is: arra kért minden venezuelait, hogy “mondjon nemet a politikai erőszak minden fajtájára, és találjon megoldást arra a súlyos válságra, amely elsősorban a társadalom legszegényebb rétegeit érinti”.

A Kolumbiában élő népes venezuelai közösség szorgalmazta, hogy Ferenc pápa álljon ki határozottan Nicolas Maduro venezuelai elnökkel szemben. Kolumbiai látogatásán a pápa ugyan találkozott a Madurót diktátorként emlegető venezuelai püspökökkel, viszont nagyrészt tartózkodott attól a kemény hangvételtől, amely a Madurót bíráló közelmúltbeli vatikáni közleményeket jellemezte.

(MTI)

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here