Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Konkrét megállapodási javaslatot tett az MSZP a DK-nak, akár a hétvégén   megszülethet az összefogás a két párt között.

Ha lehet hinni Gyurcsánynak, hogy a DK-nak és neki nincsenek előfeltételei a két párt megállapodásával kapcsolatosan, akkor akár a hétvégén is megszülethet a 2018-as választásokra a baloldali összefogás. A fordulatot az MSZP hajdúszoboszlói frakció ülése hozta, a labda most már Gyurcsánynál pattog.

Rákospalotán, a főváros XV. kerületében való indulást ajánlja Botka László Gyurcsány Ferencnek – ez derült ki az MSZP hajdúszoboszlói frakcióülésén, ahol a résztvevők elmondása szerint a zárt ajtók mögött nyugodt, konstruktív megbeszélés folyt a programról és a szövetségi politikáról is- tudta meg az atv.hu

Annak ellenére is feszültségmentes volt a légkör, hogy az MSZP-ben még mindig sokan gondolják úgy, hogy a DK-val is meg kell egyezni.

Budapest XV. kerületében szinte biztos a baloldali győzelem, ráadásul a kerületet egy DK-s polgármester, Hajdú László vezeti. A DK még 2016-ban közvéleményt is kutatott a kerületben, akkor a pártot az ország más pontjaitól eltérően itt nem 3-4 százalékra mérték, hanem 30 százalék fölé.

Így teljesen logikus és ésszerű kompromisszumos javaslat az, amit Botka László az MSZP miniszterelnök jelöltje megfogalmazott, hiszen a XV. kerületből borítékolható, hogy Gyurcsány parlamenti mandátumot szerez.

A kérdés azaz, hogy a DK képes e engedni álláspontjából, miszerint Gyurcsánynak mindenféleképp csak a listás mandátum megfelelő. Ami azért is egy könnyen felülírható álláspont, mert például Nagy-Britanniában teljesen természetes, hogy a nagy országos pártvezetők is indulnak egyéni választókerületekben. Tony Blair, Gyurcsány Ferenc példaképe, akkor is egyéni képviselő volt, amikor az öreg ország első embere volt.

Ha ezt az apró kompromisszumot képes a DK elfogadni, akkor gyakorlatilag a hétvégén megszületik a két párt között a megállapodás, ami azért kétséges mert a nyár folyamán Tóth József, az MSZP XIII. kerületi sikerpolgármestere is megfogalmazott már egy kompromisszumos javaslatot, azt is lesöpörte a DK az asztalról. Meglátásunk szerint, azonban úgy nehéz lesz megállapodni, hogy a DK semmiben sem hajlandó engedni az álláspontjából…

Az ATV arról is beszámolt, hogy Gyurcsányék esetleges nem válasza nélkül is körvonalazódik már az összefogás. Hiszen az MSZP a választmányi ülésén fogja bejelenteni, hogy együttműködik a Párbeszéddel, a Liberálisokkal és az Élőlánccal. Illetve az Együtt egészségügyi szakpolitikusa lesz a Botka Lászlót segítő szakértői stáb egészségügyi szakembere.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here