A Fidesz miatt szinte már havonta jelennek meg az újabb és újabb lesújtó elemzések a magyar oktatás siralmas helyzetéről. Most a Világgazdasági Fórum rangsorában sikerült hatalmas zuhanást összehozniuk a fideszes politikusoknak.
Szégyellje magát az Orbán-kormány, hogy növekszik a funkcionális analfabéták száma, évről évre nő a képzettség nélküli fiatalok tábora, nemzetközi összehasonlításban is romlanak a tanulók eredményei. Minden téren leszakadunk Európától és a világtól.

Ennek ellenére az Orbán-kormányt továbbra sem érdekli az országos tanárhiány, az alacsony fizetések, a gyermekek túlterheltsége vagy a használhatatlan tankönyvek kérdése. Fideszes politikus csak akkor lát iskolát közelről, ha kampányolni megy oda az általános iskolásoknak osztogatott kampányújsággal.

A Botka-kormány visszaadja a magyar iskoláknak és a tanároknak a tanszabadságot, a GDP 6 százalékára emeli a közoktatásra szánt összeget és visszaállítja a nemzeti közoktatási kerekasztalt. Gyermekeink jövője és az oktatás színvonalának javítása érdekében párbeszédet folytatunk és együttműködünk a szakszervezetekkel, a szakmai és civil szervezetekkel.

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here