Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap este nyolckor ért véget Katalóniában a függetlenségi népszavazás, amit az oda vezényelt spanyol rendőrök erőszakkal is próbáltak megakadályozni: 844 sérült.

 

A Katalóniába vezényelt spanyol rendőrök összehangoltan, próbálták megakadályozni, hogy le lehessen bonyolítani a katalán népszavazást. Betörtek szavazóhelyiségekbe, urnákat vittek el, rohamrendőrök zárták el a bejáratokat, és próbálták eltávolítani az ott összegyűlt tömeget.

Gumibotokkal ütöttek szavazókat, gumilövedékeket vetettek be, a helyszínen készült videókon az is látszott, hogy voltak, akiket a hajuknál fogva rángattak el.

A katalán vezetés még a szavazások előtt azt kérte, hogy mindenki békésen tiltakozzon a rendőri fellépés ellen. Sok szülő hálózsákban éjszakázott a gyerekével együtt a pénteki tanítás után a szavazóhelyiségnek kijelölt iskolákban, traktorokkal vették körbe az épületeket, máshol katalán tűzoltók alkottak élőláncot.

A katalánok eltökéltségét jelzi, hogy miután az egyik iskolából a rendőrök elvitték az urnákat, pillanatok alatt önkéntesek jelentek meg, akik újra berendezték a szavazóhelyiséget. A CNN szerint a szavazók egyszerre voltak lelkesek, és feszültek, több idős ember tapsolva jött ki a szavazóhelyiségből.

A kemény rendőri fellépés ellen több külföldi politikus is felszólalt, például Charles Michel belga kormányfő, vagy Jeremy Corbyn, a brit munkáspárt elnöke. Az EU egyelőre nem kommentálta a történteket. Megszólalt viszont Guy Verhofsadt, a liberálisok frakcióvezetője közleményt adott ki, melyben azt írja, elítéli az erőszakot, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy alkotmányellenes a referendum. Azt írta, ideje a megnyugvásnak és a párbeszédnek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here