Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Annak ellenére, hogy a XIII. kerület egy MSZP-s kerület s így nem veti fel a pénz még is olyan beruházások vannak, melyek máshol még tervek szintjén sincsenek.

Bár a Fideszes egészségüggyel miniszter szerint természetes dolog, hogy valahol nincs CT- készülék, sőt Balog Zoltán az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, a XIII. kerület MSZP-s vezetése ezt szerencsére másképp gondolja.

Ünnepélyes keretek között adták át az önkormányzat saját fenntartásában működő Visegrádi utcai Szakrendelőjének CT és MR Diagnosztikai Centrumát.

Az MSZP-s vezetésű kerület az önkormányzatok közül elsőként vásárolt CT és MR gépeket: saját forrásból 800 millió forintot költött a csúcstechnológiára, melyből egész Európában is csak néhány van.

Ráadásul a XIII. kerületi lakosok számára maximum kéthetes a várakozási idő a diagnosztikai vizsgálatokra, amelyeket az önkormányzat biztosít ingyenesen.

Az esemény kapcsán kiadott sajtóanyag emlékeztet arra, hogy az elmúlt években a XIII. kerületi betegek évi mintegy tízezer CT-vizsgálatának több mint 90 százalékát legalább 13 egészségügyi intézményben végezték, az ország legkülönbözőbb szegleteiben.

A fennmaradó 10 százalékon majdnem félszáz egészségügyi intézmény laborja osztozott, gyakran vidéki kórházak is. Ugyanez zajlott az MR kapcsán is. Ezt a tarthatatlan helyzetet unta meg a kerület MSZP-s vezetés és lépett.

Tóth József polgármester az eseményen elmondta: a beruházás „eszmeiségéről” ötéves egészségügyi koncepciójuk címe is sokat elárul: „Az egészség érték az élet minden területén.” A szocialista kerületvezető szerint az egészség nemzeti érték, az ellátáshoz való hozzáférést pedig minden állampolgárnak egyenlő eséllyel kell megkapnia.

Hát, úgy látszik lehet még is csak az egészségüggyel is törődni…, nem csak a focival, ehhez csak egy olyan párt kell, aki figyel az emberekre.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here