Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vona ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a nyáron az Állami Számvevőszék ellenőrizte volna a párt gazdálkodását, de az eddig nem valósulhatott meg.

Pikáns történet ez. Az Állami Számvevőszék ellenőrzi a pártok gazdálkodását. Mindegyikét. Elég szigorú szokott lenni, de ez a dolga. A nyáron a Jobbikot ellenőrizte volna, de az ellenőrzés meghiúsult.  Az ÁSZ szerint azért, mert a Jobbik nem akart együttműködni, a Jobbik szerint azért, mert az ÁSZ-tól nem kaptak elég időt.

A HVG legfrissebb számában megkérdezték Vona Gábort erről a kérdésről. A lapnak adott interjúban azt mondta, „lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására” bár nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Vona fel van készülve az állami támogatás megvonására, illetve választási csalásra is. Nem árult el semmit arról, hogyan élnék túl a támogatás megvonását.

Valószínűleg zavargásokhoz vezetne, ha a bíróság a választás előtt betiltaná a Jobbikot – mondta Vona. A Jobbik megrogyasztására elég lehet a pénzügyeinek vizsgálata, a párt betiltására – jogi nyelven feloszlatására – vágyva a Fidesz csak akkor mehetne biztosra, ha az ügyészség be tudná bizonyítani a bíróság előtt, hogy a párt alkotmányellenesen működik.

Egyelőre nem hív a kisebbik jobboldali párt elnöke senkit sem utcára, ugyanakkor szerinte nem kizárt, hogy előállhat olyan pillanat, mikor – attól függetlenül, hogy ő mondja vagy sem – az emberek utcára fognak menni.

A számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségek megszegése címén büntetőeljárás folyik, ez nem vezethet közvetlenül a párt feloszlatásához. Ez a vétség két év szabadságvesztéssel sújtható, de nem azonnali veszély a Jobbik létére.

A Fidesznek mindenesetre nagy politikai kockázatot jelentene, ha a Jobbikot bezárnák a választások előtt. Persze azért azt se zárjuk, ki hogy a Jobbiknak volt takargatni valója, de hogy kiderül-e valaha az igazság? További részletek a lapban.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here