Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Orbán 10 évvel ezelőtti október 23-i beszéde a magyar politikatörténet legnagyobb hazugságbeszéde volt.  Totális arcon köpés. Nézze meg, hogy miért!

Nagyon kemény dolog meghallgatni Orbán 2007. október 23-án elmondott beszédét. Hogy mennyire másképp beszélt ez a Viktor ellenzékben. Ma 7 év Orbán-kormány után tudjuk: ez egy hazugság beszéd volt.

Orbán adott egy bölcs tanácsot ebben a beszédében, gyorsan fogadjuk is meg: “Régi hibája ez a fajtánknak, felejtünk, ahol emlékezni kellene és emlékezünk, ahol felejteni kellene. Ne tegyük!”– hát Viktor jó akkor most emlékezzünk, hogy te miről is beszéltél kereken 10 éve. Fontos ez, mert így látjuk: hazudtál!

S, hogy miért állítjuk, hogy a 10 évvel ezelőtti Orbán-beszéd volt, a magyar történelem egyik legdurvább hazugságbeszéde? Összegyűjtöttük az akkori  beszéd 5 legdurvább arcon köpését, a kormányon tett lépéseinek tükrében, íme:

1.) Orbán 10 éve október 23-án, úgy vélte, hogy a “A munkás osztály hatalmáról és a nyugat bukásáról táplált beteges propaganda” a diktatúra sajátja volt. Orbán egyik legdurvább arcon köpése ez, hiszen az országot nem is rég ilyen plakátokkal ragasztotta tele:

2.) Orbán 10 éve az orosz politikáról így vélekedett, ” A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet. A hatalomtól függő élet láncába fűz”  Mára Orbán szinte egyetlen és kizárólagos szövetségese Vlagyimir Putyin, sőt barátságuk oly annyira szoros, hogy ennek hála, még egy atomerőművet is épített Viktor velük.

3.) Orbán államképe is világos volt még 10 éve. Most figyelj nagyon kemény duma jön: “Nyugati demokráciát akartunk, (…) mindig is harcoltunk az áldemokrácia ellen, ahol az életrendjét az emberek helyet a hatalom szabja meg. Ha érdekei úgy kívánják hazugsággal, csalással, maffia politikával” Orbán kormányon a leggyomorforgatóbb módon darálta be a magyar sajtót, propaganda médiumaiból dől a hazugság. Közben, maffia módszerekkel szivattyúzzák ki a közpénzt a haverok és rokonok.

4.) Orbán 10 évvel ezelőtt így beszélt a magyarok életszínvonaláról: “Nézzünk hát szét az ünnep magaslatáról a mai magyar életen. Hazugságok ipari méretű termelése, (…) sutba hajított felelősség, intézményesített korrupció, maffia-módszerek. Demokrácia nélküli többpártrendszer, szociális válság, tömeges elszegényedés, (…) adókkal megfojtott kisvállalkozások, sorsukból kilábalni képtelen, máról holnapra élő kiszolgáltatott kisemberek, tíz körmével hiába kapaszkodó polgárság. Nincstelené, kiszolgáltatottá tett emberek, akik nem mernek felszólalni, mert a hatalomtól függ a másnapi megélhetésük.” Orbán 7 éve alatt közel 4 millióra nőt a létminimum környékén élők száma, közel 600 ezer ember ment el külföldre dolgozni. A 47 ezer forintos közmunka emberek százezreit tette kiszolgáltatottá a helyi Fideszes helytartóknak.

5.) Orbán tíz éve úgy vélekedett, hogy az erőszak nem vezet sehova, hanem a népszavazás az az eszköz mellyel élni kell: “Az országot aláásó hazudozás, csalás, hamisítás, korrupció, vagyis a gonoszság már lelepleződött. Oda jutottak a dolgok, hogy a gonoszságot már csak az erőszak táplálja. (…) a történelmi szövetség első lépése a népszavazás. Az első lépés, melyet továbbiaknak kell követniük majd. (…) ezért harcoltunk olyan elszántan a népszavazás jogáért.”  Orbán kétharmados kormányzása idején 0 ellenzéki kérdésben írtak ki népszavazást, sőt az MSZP népszavazási kérdését a hatalom kopaszokkal igyekezett -az erőszakmentesség jegyében- megakadályozni.

Hát így. Orbán tíz éve végül is elmondta velejéig romlott rendszerének az eszenciáját. Gyakorlatilag mindent megcsinált, amit kereken 10 évvel ezelőtt egy épp ilyen esős napon az akkori MSZP kormány szemére próbált hányni. Totális arcon köpés. Orbán 2007. október 23-án elmondott beszéde a magyar politika történet legnagyobb hazugságaként fog bevonulni.

Hát ne felejtsük. Orbán így verte át az országot. Itt meg lehet nézni a magyar történelem legnagyobb hazugság beszédét, melyből ma már tudjuk egy szó nem volt igaz.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here