Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bicskanyitogató annak a cikknek a hangvétele, ami a Jobbikhoz közeli hírportálon jelent meg. Itt tényleg ellenségkép-kreálásról van szó.

A cigánybűnözés után itt a nyugdíjasverekedés. Jobb ha mindenek előtt tisztázunk valamit: baromira nincs szűksége Magyarországnak, hogy egy generációs törésvonal is létrejöjjön. S értem én, hogy a Jobbiknak ez a politikai érdeke, de az országé nem ez, hanem a béke.

A Jobbikhoz igen szorosan kötődő hírportál az Alfahír számolt be igen bicskanyitogató hangvételben az Orbán beszéd utáni csetepatéról. A portál olyannyira kötődik a Jobbikhoz, hogy a főszerkesztője Magvas Adrián, a Jobbik XIII. kerületi képviselőjelöltje.

A szélsőjobboldali portál azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha igaz lenne az, hogy a nyugdíjasok azok általánosságban agresszívek és igazából ők hőzöngenek.

Mint ahogy írják, „a nemzeti ünnepek rendezvényein megjelenő pártfanatikus nyugdíjasok felülnek a legkisebb politikai provokációknak is, és méltóságukat elvesztve, másodpercek alatt ütlegelni kezdik a környezetükben állókat.”

Odáig rendben is vagyunk, hogy pártfanatikusok. De innentől kezdődik az uszító duma mert baromira nem csak a nyugdíjasok viselkedtek így, baromira nem csak a nyugdíjasok szokták a méltóságukat elveszítve hőzöngeni, akár egy nemzeti ünnepen.

Persze értem én, hogy kínos múltjától már-már szabadulna a Jobbik, de azért én emlékszem, amikor méltóságteljesen kockakövekkel és Molotov-koktélokkal, szigorúan hőzöngésmentesen érkeztek meg a jobbikosok egy-egy nemzeti ünnepre.

De ha már fanatikusnál tartunk, ugye kedves Jobbik, egy Fradi- Újpest után sem a nyugdíjasok szoktak hőzöngeni?

Egy ócska szar jobboldali politika ez. Pont ugyan az a szar, mint amit eddig is tolt a jobboldal a pofánkba. Volt itt már ellenség nekik baloldali, cigány, migráns, civil és most a nyugdíjasok.

Tökmindegy, csak ellenség legyen. S nem hagyhatjuk, hogy az idősekből, a nagymamáinkból és nagypapáinkból a Jobbik ellenségképet csináljon, pont úgy ahogy a cigányokból. Mert a cigánybűnőzéssel is igazából a valódi probléma nem az, hogy valaki cigány hanem, hogy bűnöző. A nyugdíjasverekedéssel sem az a baj, hogy valaki nyugdíjas hanem az, hogy verekszik. S  lényegtelen melyik csoporthoz tartozik. Nekem a bűnözéssel és a verekedéssel van bajom. Nektek a cigányokkal és a nyugdíjasokkal.

Akkor itt és most: a nyugdíjasok nem agresszívek és nem hőzöngők.  A Jobbik pedig azonnal hagyja abba ezt a retorikát!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here