Egyre jobban behozza a zimbabwei politikai kultúrát Magyarországra a Lehet Más a Politika véleményvezérei. A párt holdudvarához tartozók körében ez már nem csak gondolatkísérlet:  nem az első esett, amikor ilyen ügybe keveredik közülük valaki.

Többek között a Nyugatifény nevű blogportál számolt be arról, hogy a közismert baloldali aktivistát, újságírót Papp Réka Kingát fizikai inzultus érte egy pesti vendéglátó helyen.

Papp Réka Kinga

Papp saját maga írt Facebook oldalán a támadásról, melyből kiderül a rárontó személye is: Bajusz Orsolya, aki több hírportál pl. 24.hu információ szerint is az LMP-hez köthető Reflektor blog egyik véleményvezére.

Orsolya odajött az asztalunkhoz és fura mosollyal kiabálni kezdte: “A könyved egy szégyen! Egy szégyen!” – számol be az esetről Papp, melyből az is kiderül, hogy Bajusz sajátságos véleményét is megtudhatjuk a társadalmi mobilitásról: „Tudod, mi vagy? Egy Rózsadombra felkapaszkodott nyíregyházi kis senki vagy”

Persze ennyivel nem úszta meg az újságíró nő az LMP-s véleményvezér értelmiségi diskurzusát, le is kurvázta őt. Amikor Papp megkérte a furcsán érvelő Bajusz Orsolyát, hogy távozzon, akkor érte a fizikai inzultus: “erre rángatni kezdett, majd a szatyrával fejbe vágott, és végül újra leköpött – de ekkorra már közbeavatkozott az egyik pultos hogy leszerelje őt.”

Az incidenst Bajusz Orsolya is elismeri, sőt ő is saját Facebook oldalán számol be a történtekről. Védekezésképp többek között ezt írja: “Tegnap közös barátunkkal kocsmázott, odamentem hozzájuk, összevesztünk, azt mondtam akkor az asztalnál, amit most is mondanék – ha egy nő arcába ömlik a geci, csak mert a pénz gazdát cserél, akkor feleljen meg az én nyálam is.”

Nem ez az első esett amikor egy LMP-hez köthető személy ehhez hasonló botrányba keveredik. Nyáron robbant a közéleti bomba, hogy Ungár Pétert, az LMP vezető tisztségviselőjét kidobták egy fesztiválról, mert ott erőszakosan lépett fel egy hölggyel. Az esett miatt Ungárnak elnézést is kellet kérnie, sőt az LMP etikai bizottsága is megállapította, hogy etikai vétséget követett el Ungár Péter és megrovásban részesítette.

Azt még nem lehet tudni, hogy a Papp Réka Kingás támadás miatt lesz-e bármi vizsgálat, de az eset külön érdekessége, hogy Ungár Péter annak az alapítványnak is vezető tisztségviselője, mely kiadja azt a blogot, ahol Bajusz Orsolya is tevékenykedik.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

Mond el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here