Tegnapra egy nem várt fordulat történt, így Angela Merkel előtt minden jel szerint bezárultak a kapuk. Akár az sem kizárható, hogy új választások lesznek.

Németországban szeptemberben tartottak választásokat, amit bár megnyert  Angela Merkel pártszövetsége, de nem szerzett a kormányalakításhoz elég mandátumot. Így koalíciós kormányzásra kényszerül.

A korábbi koalíciós partner, a szociáldemokraták már a választások során jelezték, hogy Ők ellenzéki szerepre készülnek. A helyzet bonyolult, mert sem  a parlamentbe visszajutó liberálisokkal (FDP), sem a zöldekkel nem lett volna meg az abszolút többsége. Ezért mindkettővel tárgyalnia kellett.

Mivel a globalizációkritikus Zöldek és a piacpárti liberálisok közötti vitákat nem sikerült feloldani, a tárgyalások nem igazán haladtak. Végül vasárnap este a liberálisok pártelnöke megszakította a tárgyalásokat. Cristian Linder azzal a kijelentéssel hagyta el a helyszínt, hogy „jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni”.

Linder távozása után a kereszténydemokrata CDU és a Zöldek azzal vádolták az FDP-t, hogy előre eltervezte a hirtelen távozást. Ugyanakkor Beer ezt tagadta, szerinte azért álltak fel, mert a CDU/CSU-val és a Zöldekkel nem tudták volna modernizálni Németországot. „Még a nagy kérdésekben nem sikerült engedményeket elérni”- tette hozzá a főtitkár.

A CDU/CSU, a Zöldek és a liberális párt október 18. óta tárgyal, mindeddig sikertelenül.

Azzal, hogy megszakadtak a tárgyalásod három lehetséges út maradt csupán Merkel előtt:

1.)kisebbségi kormányzás a CDU/CSU és a Zöldekkel, vagy egyedül

2.)megpróbál mégis koalícióra lépni az SPD-vel

3.)új választások.

Angela Merkel tegnap este bejelentette, hogy ma tájékoztatja a tárgyalások kudarcáról Frank-Walter Steinmeier államfőt, majd jelezte készek folytatni a tárgyalásokat.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here