Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap Karácsony Gergely az ATV-ben röviden és tömören azt mondta, most már abba kéne hagyni a baszakodást egymással. Szerencsére nem talált süket fülekre.

Azt kell, hogy mondjuk és maximálisan igaza van Karácsony Gergelynek, hogy itt az ideje, hogy a baloldal pártjai abba hagyják egymással a baszakodást, a szarakodást vagy a nagy stratégiázást. Karácsony Gergely kimondta azt, amit Mi sokan tudunk: csak a közös 106 jelölt, csak a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt vezet győzelemhez.

Szépen megkérte a többi párt vezetőit, hogy hagyják abba a trükközést mert kifutunk az időből, gondolják végig az eddigi stratégiájuk sikerességét.

Azt is elmondta, bár nem részletezte az okokat, hogy nem tudott létrejönni az Új pólus. Nem sikerült az Együtt és a szervezettebb Párbeszédnek megállapodnia.

Bár még meg sem emészthették a gondolatait érdemben a pártvezetők, Juhász Péter közölte, hogy az Együtt semmi szín alatt nem lép közös-listára az MSZP-vel. Önmagában ez nem lenne egy jó hír, de már ez is elmozdulás mert a sorok között az is olvasható, hogy a DK-val igen. A Gyurcsány-Juhász liberális tengely és egy DK-Együtt közös lista, alkalmas lehet arra, hogy az SZDSZ korábbi szavazóit újra begyűjtse.

Ha ez nem lenne önmagában jó hír, nem állt meg Karácsony Gergely bejelentése itt. Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy nyilatkozatban üdvözölte Karácsony kezdeményezését. Azt azért tegyük hozzá ez nem olyan nagy meglepetés, hiszen az MSZP kezdettől mondja: közös lista, közös 106, közös miniszterelnök. Viszont az MSZP-Párbeszéd közös lista a Karácsony-Szabó-Molnár-Kunhalmi baloldali tengely pedig alkalmas lehet arra, hogy az MSZP 2002-es, 2006-os szavazóit begyűjtse.

Az MSZP elnök reagálása Karácsony Gergely kezdeményezésére

Ma tízből hét magyar elégedetlen a kormánnyal, a többség kormányváltást akar. Az ellenzék dolga az, hogy az ennek megfelelő, a legérthetőbb és leghatékonyabb szavazást lehetővé tegye. Ezért képviseltük és képviseljük azt az álláspontot, hogy a demokratikus ellenzéki erőknek, akik elkötelezettek a kormányváltásban – gyakran a saját pártérdekeiket is háttérbe szorítva – közösen kell indulni a választáson. A változást akarók számára egyértelmű és világos tartalmi és szervezeti alternatívát kell nyújtani.

Az egy körzetben egy jelölt érdekében tárgyalunk a koordinált indulásról is, de igazán hatékony és érthető megoldásnak a választók számára a közös indulást tekintjük. Ezért üdvözöljük a Párbeszéd Elnökségének nyilatkozatát és készen állunk arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül egyeztessünk a részletekről. Az általunk nyilvánosságra hozandó „Tegyünk igazságot” program alkalmas lehet, hogy megfelelő személyi és szervezeti megoldásokkal valódi baloldali alternatívát kínáljon a jelenlegi hatalommal szemben. Ezért hívtam meg Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet az MSZP december 9-ei programbemutató rendezvényére.

Reméljük Karácsony Gergely és a Párbeszéd elfogadja ezt a meghívást és ezzel is deklarálja végre a két baloldali párt, hogy van remény a kormányváltásra. Mi bizakodók vagyunk!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here