Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzéki vezetők felelősség érzete nő. Közel van már a választás és nem babra megy a játék, a tét komoly: Orbánt le kell váltani. Vannak olyanok, akik már felnőttek a feladathoz, Karácsony Gergely ilyen, mai javaslata is ezt tükrözi. 

Nem kis meglepetésre múlthét szombat óta új fejezet nyílt az ellenzéki együttműködésben: Karácsony Gergely és az MSZP jelezték, hogy együttműködnek, s elmondták azt, amit Mi már tudunk: Orbánt csak közös 106 jelölttel, közös listával és közös miniszterelnökkel lehet leváltani.

A baloldali emberek ezt a hírt jól fogadták, az ATV szavazásán, ahol az volt a kérdés, helyes-e, hogy Karácsony Gergely lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje a válaszadók 70 százaléka igennel voksolt.

Ma Karácsony Gergely együttműködési javaslatot tett a DK-nak, azt kezdeményezte, hogy legyen közös lista és Gyurcsány Ferenc az előkelő harmadik helyen legyen rajta. Korrekt javaslat, de ezen is túl ment és Gyurcsányt meg is védte a fanyalgóktól, azonban a labda most a DK-nál pattog.

A Heti Válasznak adott riportban Karácsony azt mondta, a közös lista „az egyedüli értelmes konstrukció”, ezzel lehet csak legyőzni a Fideszt, a külön listás verzióba próbált beleszeretni, de rájött, hogy „matematikailag lehetetlen három ellenzéki listát kialakítani” (az országos listához 27 körzetben kell egyéni jelöltet állítani, 9 megyében és a fővárosban legalább egyet-egyet).

A közös listára még várja a DK-t és az Együttet, bár mindkét párt elutasítja a közös listát. Gyurcsány Ferencnek a lista harmadik helyét szánja. Szerinte emiatt morogahtnak a „finnyás, belvárosi, értelmiségi rettegők”, de nem ők a célközönség. „Menjen el Nógrádba, ahol az emberek rongyokkal tüzelnek – őket nem érdekli, hányadik a listán Gyurcsány” – javasolja az újságírónak. Sőt azt is hozzá tette, hogy szerinte Botka László, akit támogatott volna, abban hibázott, hogy túl sok frontot nyitott, és Gyurcsánnyal szembeni értelmetlen és nyerhetetlen volt.

„MSZP-s kormányfőjelölt nem mondhat olyat, hogy Gyurcsány ne legyen rajta a közös listán.” Abból szerinte csak az lesz, hogy szocialisták vándorolnak át a DK-hoz, és így is történt. (Az index az még hozzáfűzte: nem olyan arányban nőtt a DK, mint amilyen arányban csökkentek a szocialisták.)

Karácsony abban nem reménykedik, hogy az LMP is beáll az összefogásba. Pedig szerinte az LMP-nek ő vállalható miniszterelnök-jelölt, állítása szerint meglepődnénk, ha felsorolná, hány LMP-s politikus könyörgött neki, hogy menjen hozzájuk vissza. Majd a választásuk után felsorolja.

Ígéretes.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here