Tüntetés kezdete előtt lézengtek az emberek
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csupán 2000 fő ment el a Jobbikért demonstrálni, egy álmos Facebook csoport is képes több embert megmozgatni, így nem lehet kérdéses ez kudarc. De milyen tanulságot érdemes ebből levonni?

Tüntetést szervezett a Jobbik a Jobbikért tegnap. Pontosabban az Állami Számvevőszék azon döntése ellen, mely a Jobbikot 660 millió forintra bírságolta meg, tiltott párttámogatás elfogadása miatt. Az ÁSZ azt minősítette tiltott támogatásnak, hogy listaár alatt kapott a párt óriásplakáthelyeket a Simicska-féle birodalomtól.

Az Index beszámolója szerint, negyedórával a tüntetés kezdete előtt még szállingóztak az emberek, addig nagyjából 150-en jöttek össze a Fidesz-székháznál, ez a létszám csordogált felfelé olyan 1500-2000 fő közé. Mi rendesek vagyunk, legyen az 2000 fő.

forrás: nol.hu

2000 fő. Először is tegyük fel azt a kérdést, hogy mennyi is a Jobbik taglétszáma? Egy 2016-os cikkben a párt közel 18 ezer fős taglétszámot mondott magáénak, és persze tegyük gyorsan hozzá, hogy van a Jobbiknak egy ifi tagozata is, melynek a tagsága elérheti a 2000 főt, talán. Ha ezeket a tényeket figyelembe vesszük, akkor ez azt jelenti, hogy a Jobbikért csupán a saját tagjainak a 10 százaléka állt ki és 90 százalékuk otthon maradt.

A helyzet azonban ennél rosszabb. Ugyanis a Jobbik nem egyedül demonstrált, ezt a 2000 főt a Jobbikkal együtt összesen 4 olyan párt hozta össze, amelyik azt hiszi magáról egyedül ő fogja leváltani Orbánt. Tüntetett az LMP, a Momentum, az Együtt és Jobbik. Díszes társaság, mindegyikük kellő képen okos és szép, hogy azt gondolja magáról Ő a jövő.

Jó fejek vagyunk, mondjuk azt, hogy ez 2000 ember

Azonban a helyzet még ennél is rosszabb: könnyű belátni, hogy ekkora állítólagos taglétszámmal 4 pártnak, köztük a Jobbikkal, amely a mantra szerint most az életért küzd, mindenféle média rásegítés nélkül is illik, illene kivinni úgy önerőből ezt a 2000 főt. De itt kérem, a Simicska médián át, bizonyos baloldali és liberális médiumokon keresztül  a csapból is a Jobbik tüntetés folyt. Neves baloldali értelmiségiek motyogtak nagyon okos érveket, hogy miért kell a Jobbik mellé állni. A társadalmat azonban ez nem hatotta meg.  Persze, a baloldalon a meghatározó erő az MSZP karakteresen azt mondta, hogy nem, de a DK és a Párbeszéd is jelezte, hogy inkább nem menne el erre a tüntetésre.

Na de nézzük a tanulságokat: először is a Jobbik erejét jócskán de jócskán túl értékeli a Simicska hátszéllel megtámogatott média. A Jobbik nem több és nem kevesebb, mint egy ügyes kommunikátor, de nagyon messze van attól, hogy ő egy nagy néppárt lehessen. Pláne az LMP vagy a Momentum erejét túlozzák el a média stúdióiban.  Most az Együttről csak azért nem írók semmit, mert szeretném megőrizni a posztom komolyságát.

Másodjára kiderült, hogy a liberális véleményformáló elit egy része teljesen el van szakadva a valóságtól. Nincsen arra út, amelyre ők vinnék a baloldalt. Kiderült, hogy konvergál a nullához a Jobbikkal érzet szimpátia a baloldaliak körében. Nem azt csinálják a baloldali szavazók, amit ők mondanak nekik. S nem tűrik az elvtelen megmozdulásokat: ha tíz éven keresztül azt mondtátok a Jobbik a főgonosz, náci, fasiszta, rasszista párt akkor ne tessék már nekünk most azt mondani, hogy ja nem is. Az eltévedésük mértékét jól jelzi, hogy még a rendezvény előtt is arról okoskodtak nagycikkekben, hogy huuu a Jobbik most aztán úgy meg fog lódulni ettől…

Harmadjára megbukott az az áltudományos okfejtés is, hogy nincs olyan ma már, hogy baloldal meg jobboldal. Ez olyan badarság mintha valaki azt mondaná nincs olyan hogy fekete vagy fehér. Ezek a társadalmat leíró kategóriák. Olyan értékek, melyek mentén csoportosul és gondolkodik az ember. Éppen ezért, soha de soha nem lesz egy jobboldali párt elfogadható alternatíva a baloldaliaknak. Hát mert ugye vannak olyanok, hogy elvek.

Negyedik, hogy a politikai támogatottság önmagában nem egy kommunikációs tényező. Tehát egy pártnak hiába van jó média lehetősége (Jobbik, LMP, Momentum), hiába ömlik nap, mint nap a médiából hogy ők a csodák, lófaszt nem ér önmagában. Sokkal jelentősebb tényező a társadalmi beágyazottság, a hálózat és a szervezet. Sokszor írtuk le, hogy a Jobbik egy lufi. Nincs mögötte semmi társadalmi szervezőképesség. Kb 1 éve dől a Jobbik propaganda nem gyenge mennyiségben a Simicska plakáthelyekről és a Jobbik támogatottsága meg sem mozdul. Persze a hálózat fontos kiegészítő eleme kell, hogy legyen a kommunikációs platform.

Ötödik és ez a legfontosabb: a Jobbik a néppártosodással nem szerzett híveket, de cserébe a régi táborának egy zöme elpártolt. Ráadásul, ahogy az egyik blogon írták, üres lett a mondanivalója, nincs ott semmi építőgondolat.

Összefoglalva ez egy totális kudarc a Jobbiknak. Megbukott az a perverz kísérlet, hogy a Jobbikot és baloldalt össze lehet boronálni. Pofára estek azok, akik jelentősen túllőtték a Jobbik erejét. Kiderült erről a pártról, hogy bizony lényegesen gyengébb, mint aminek azt sokan gondolják. Az emberek nem látják áldozatnak, hanem egy olyan szereplőnek, aki maga is vastagon tett a jogállam lebontásáért. Halott ügy. Nincsen arra út. Csókolom.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here