Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ismét előkerült egy videó-felvétel Orbán Viktorról, ahol szépen elmondja, hogy Magyarországon miért nincs demokrácia. 

A világ egyik legtanulságosabb dolga régebbi Orbán Viktor videókat nézegetni. Kevés olyan pali van, aki gyakorlatilag homlokegyenesen az ellenkezőjét teszi a hatalmon, mint amit számonkért, elvárt ellenzékben. Az ilyen embert, ha mondjuk kereskedő lenne, aki vásárlás előtt mást mond, mint ami az üzlet után történik, a köznapi nyelvben szélhámosnak hívják. Azt még nem sikerült nekem egyetlen egy jó képességű politológusnak sem megmagyaráznia, hogy a politikában, hogy lehet egy közönséges szélhámosra alkalmazni a nagy formátumú politikus jelzőt?

Orbán kétségtelenül hozzájárult ahhoz, hogy ma mindenki okád a politikától és a politikusnak azt sem hiszik el, amit kérdeznek. Joggal.

2007-ben Orbán a TV2 vendége volt és akkor még az ellenzék büszke vezéreként az hagyta el az ajkát, hogy ma Magyarországon nincsen demokrácia. Bárdos András, műsorvezető visszakérdezett, hogy nincsen demokrácia?

S Orbán szépen elmagyarázta, hogy az Ő értelmezése szerint mi a demokrácia kritériumai:

A demokrácia lényege az, hogy azok akik a hatalmat gyakorolják, azok kötelesek elszámolni és vállalni a felelősséget mindazért amit tesznek. Ma Magyarországon a kormány nem számol el, illetve nem számolt el azzal amit tesz, illetve semmiért sem vállalja a felelősséget. Formailag lehet azt mondani, hogy működnek Magyarországon demokratikus intézmények.

Mondta ezt az az Orbán, aki hatalmon egyetlen egy nyilvános vitára nem áll ki, sőt még nem az Ő érdekkörükbe tartozó médiumnak riportot sem hajlandó adni. Az ATV-ben például 2010 óta nem járt. Így nem is lehet a nyilvánosság számára elszámoltatható.

Mondta ezt az az Orbán, aki kormányra kerülése után a Médiatanács, az Ügyészség, a Számvevőszék élére egy saját pártból érkezett politikust ültetett, a Bíróságot, a Választási Bizottságot meg az Alkotmánybíróságot teletömte az Ő holdudvarukba tartozó katonákkal. És akkor még a Jegybankról nem is beszéltem. Mond Viktor így hogyan is lehet téged felelősségre vonni?

Mondhatjuk azt persze, hogy igen a politika ilyen. Ilyen Orbán Viktorok játszótere. De azon túl is vannak elvek, hogy a hatalmat megszerzi valaki. Ha pedig ezt Viktor is tudja, akkor tudatosan épített ki egy „demokrácia nélküli többpártrendszert”. Még rosszabb.

Orbánnak azért kell mennie, sőt, inkább csúnyán buknia, hogy mi választok egyszer s mindenkorra megtanítsuk a politikai elitünket, hogy persze lehet mást mondani ellenzékben, mint hatalmon, de annak az ára egy csúfos bukás.

Ha Orbán nem bukik, akkor ezzel azt üzenjük a hatalom jövőbeli birtokosainak, hogy az orbáni út helyes, sőt mi több követendő. Rossz üzenet.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here