Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem mindig annak van igaza, aki a legnagyobb hangerővel tud valami szaftosat beleböffenteni a közélet mocsarába. Lehetne ez a tanulsága is annak a történetnek, ami az MSZP-Együtt purparlét jellemzi.

Áll a bál, ellenzéki oldalon. Az Együtt elnöke végig járja az összes médiumot és az MSZP-t meg a Párbeszédet ekézi. Igazából a Fideszről már hónapok óta nincs egy rossz szava sem, így a nagy kormányváltás hevében.

Ma megjelent egy tényfeltáró írás a 168 órán, hogy az MSZP tett ám javaslatot az Együttnek is, de az visszautasította többször. De mielőtt belemerülünk itt abba, hogy mit is tárt fel a 168 óra, nem lehet amellett elmenni, hogy az Együtt 2014 óta folyamatosan 1-2 százalék körül van.

Sőt ne felejtsük el, hogy azt amit az Együtt szeretne egyszer már megcsinálta az ellenzék. A 2014-es önkormányzati választáson koordinált indulás történt, tehát még egyszer: már megvalósult az amit az Együtt szeretne, minden megyei közgyűlésben 3 egymással versengő lista volt. Ennek a végeredménye az lett, hogy az Együtt sehol nem ugorta meg az 5 százalékos küszöböt, így nem kerültek be, de cserébe értékes szavazatokkal gyengítette a baloldalt.

Na de nézzük, mit tárt fel a 168 óra. Az Együtt elnöke hetek óta, a Karácsony Gergellyel történt szakítás idejétől folyamatosan az MSZP-Párbeszéd ellen kampányol, elutasítva minden idevágó ajánlatot. Az Együttnek az MSZP körzeteket és közös listát ajánlottfel. Sőt az információjuk szerint odáig is elmentek, hogy  Karácsony azt is felajánlotta Juhásznak, hogy a közös listán szerepeljen csakis az Együtt az MSZP mellett,  s úgy tudjuk, hogy Molnár Gyula MSZP-elnök a mai, utolsó tárgyaláson is azt mondta el, ami Karácsony Gergely ajánlata volt és jelenleg is az:

– közös miniszterelnök-jelölt, listavezető

– közös egyéni országgyűlési képviselőjelöltek országszerte

– közös lista, amelyre minden töredékszavazat számolódhat, s így további mandátumok elnyerésére lehetőség nyílhat.

Juhász Péter erre következetesen nemet mondott, s azt állította: pártja szombati ülésén az egyéni indulás mellett fognak dönteni.- eddig a 168 óra.

Az pedig, hogy az 1 százalékos Együttel belemenni egy koordinált, külön listás indulásba körülbelül az öngyilkossággal egyenértékű. Könnyű belátni, hogy az Együtt az nem a DK:  ha nem ugorja meg az 5 százalékos küszöböt, márpedig attól hihetetlenül messze vannak, akkor a körzetek 30 százalékából érkező töredékszavazat megy a kukába.

Ahhoz, hogy országos listát tudjon állítani egy párt minimum 27 körzetbe kell, hogy legyen jelöltje. Egy listára csak akkor kerül fel a töredékszavazat, ha a lista megkapja az 5 százalékot. Tehát, ha az Együtt listája 5 százalék alatt marad, az a választás végeredménye szempontjából olyan, mintha a baloldal 27 körzetben egyáltalán nem is indult volna és egyetlen szavazatot se kapott volna. Ez a Fidesznek nemhogy kétharmadot, de 75 százalékot eredményezne. Ez egy 30 százalékos szavazatveszteség. (Ugye ha a körzetek 30 százalékából egyetlen töredékszavazat sem érkezik)

Nos, ha az Együtt nem fogadja el az MSZP ajánlatát, hogy közös listán induljanak, akkor még így is jobban jár a baloldal, hiszen az csupán 1-2 százaléknyi hátrányt okoz nekik és nem 30 százalékot.

Juhász Péternek tehát a legkevésbé sincs igaza, annak ellenére hogy végigjárja a média stúdiókat a bánatával. Ne tessék bedőlni. Nem annak van igaza, aki nagy hangerővel mond valamit.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here