Azért, hogy az alapvető higiénés feltételeket fenntudják tartani az intézményben, a ceglédi Toldy Ferenc kórház egy EU-s pályázaton volt kénytelen pénzhez jutni.

Az intézmény egyik projektjének támogatási adatlapján többek között ez olvasható:

„Mint napjaink bármely egészségügyi intézményében a Toldy Ferenc Kórházban is egyre komolyabb problémát jelentenek az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések, illetve az antimikrobiális rezisztencia. Ennek egyik fő oka, hogy az intézményben nem állnak rendelkezésre olyan korszerű kézhigiénés rendszerek, amelyek lehetővé tennék a munkatársak és betegek megfelelő kézfertőtlenítését” – olvasható a Ceglédi Spotlight Facebook oldalán.

Hogy visszaszorítsák a fertőzéseket az osztályokon, az intézmény most 32 millió forintos támogatást nyert, melyet félig az EU finanszíroz. Erről múlt hét pénteken született döntés. A projekt már tavaly szeptemberben kezdődött, várhatóan idén augusztusban ér véget. Reméljük a helyzet azóta javult.

Mégis van azonban egy szembetűnő ellentmondás a dologban, ugyanis a kórház vezetője, dr. Pusztai Dezső tavaly novemberben még úgy nyilatkozott, hogy „ez az elmúlt két év, ez több forrást biztosított kórházunknak, mint az előtte lévő húsz.”

Ezek szerint alapvető higiénés eszközökre, mint pl. szappanadagolókra, fertőtlenítőszerekre eddig mégsem jutott a támogatásokból.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here