Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Homonnay Gergely a múlt szombati gigatüntetés egyik szervezője egy igen fontos témában szólalt meg. Felhívását érdemes minden ellenzékinek elolvasnia.

Napok óta pörög az interneten, hogy az ellenzék ne vegye át a mandátumait. Ebben a kérdésben nyilatkozott meg Homonnay. Elöljáróban csak annyit, hogy ha az ellenzék még azt a kis hadállását is feladja, ami van, akkor soha nem lesz változás. S jogilag nem lesz attól egypártrendszer, mert egy párt van a parlamentben. Gondold csak végig logikusan, ha ez így lenne, akkor mondjuk Brittanában nyer a Labour és azt mondják a Toryk, hogy nem veszik át a mandátumukat, attól még nem lesz egy pártrendszer Britanniában. Ráadásul, akkor mindenütt ezt csinálnák a vesztes pártok. Az egypártrendszer az azt jelenti, hogy olyan törvények vannak az országban, ami egy párt működését engedik csupán.   No de mondja ezt el Homonnay:

MI LEGYEN AZ ELLENZÉKI MANDÁTUMOKKAL?

A választások éjszakáján az első gondolatom az volt, hogy oké, a Fidesz keményen elcsalta a választást, de az ellenzéknek is szerepe van abban, hogy idáig jutottunk.
Nem vehetik fel a mandátumot, nem asszisztálhatnak biodíszletként a Fidesz kétharmados őrületéhez.
Ezt páran jól megkommentálgattuk egymással. Megerősítettük egymást abban a hitben, hogy ez így helyes, és azt hittük, miénk a bölcsek köve.

Dühös voltam a pártokra, mert lehetett volna bojkottálni a választás, lehetett volna ezt meg azt csinálni, de nem csinálták.

Csakhogy

Mi választók is gyakorolhattunk volna nyomást a pártokra, hogy bojkottálják a választást, de nem csináltunk semmit.

Tehettünk VOLNA ezt-azt, de néztük tétlenül, hogy mi folyik abban az országban, ami a hazánk.

Az ország a sokkból a választást követően felébredt, és egy pár véleményvezér ma is azt követelil, hogy ne vegyék fel a mandátumot az ellenzéki képviselők.

Nézzük a forgtókönyvet, mi történik, ha az ellenzéki képviselők nem veszik fel a mandátumot.

Az egyéni választókerületekben választást írnak ki.
Megindul a fideszes gőzhenger, a nyugdíjasok kapnak Erzsébet utalványt, az ovisok gyűrűjében párszor megjelenik a fideszes jelölt, a helyi média közpénzből hazugságokkal átmossa az emberek agyát, és könnyen bekövetkezhet, hogy az ellenzéki pártok elveszítik a mandátumokat, és az ellenzéki képviselők helyére beülnek a fideszesek.

Ezt akarjuk?
Nyilván nem.

És akkor most ne is beszéljünk arról, hogy egy parlamenti képviselő többletjogosítványokkal rendelkezik: betekinthet olyan iratokba, amibe a választópolgár nem, elmehet az önkormányzatokhoz (lásd ELIOS-ügy) pampogni. Még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi mindent megtehet, amit egy választópolgár nem.

Azt gondolom, sokkal nagyobb együttműködésre van szükség a mandátumot nyert ellenzéki képviselőkkel ahhoz, hogy itt valóban változzanak a dolgok. A változáshoz nekik, ellenzéki pártoknak is újra kell gondolniuk magukat, DE NEKÜNK, VÁLASZTÓPOLGÁROKNAK IS VÁLTOZNI KELL. Nem dőlhetünk hátra a fotelekben, és oszthatjuk tovább az észt.
Részt kell vennünk a politikában, mert bedarálják az országot, és ehhez össze kell fognunk.

És nem azt kellene szajkózni, hogy adják vissza a mandátumot.
Ez politikailag teljesíthetetlen, a mai helyzetben abszurd, és konkréten öngyilkosság.

Ha egyetértesz, oszd. meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here