Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Meghökkentően ábrázolja az a hivatalos grafikon, melyet a Választási Iroda tett közre, hogy mennyire is aránytalan a Fidesz által kreált választási rendszer.

A Választási Iroda minden választásokra elkészíti az úgynevezett “parlamenti  patkó” grafikont. Ezen az ábrán mutatják be, hogy hogyan fognak alakulni a parlamenti erőviszonyok az elkövetkező ciklusban.

Azonban, most sikerült ezzel azt is bemutatni, hogy mennyire brutálisan is torzít a választási rendszerünk a mandátum kiosztásnál.

Jól látható, hogy a Fidesz országosan 47 százalékot kapott, a parlamentben ennek ellenére 20 százalékpontnyival több, azaz 67 százaléknyi a képviselete.

Mindeközben mindegyik ellenzéki pártot büntet a rendszer. Jól kiolvasható az is, hogy a Jobbiknak csupán 13 százaléknyi súly jut a parlamentben, míg az az MSZP-nek 11 százalék. A kispártok, az LMP és a DK hiába érték el az 5 százalékot a képviseletük aránya nem éri el ezt a szintet.

A HírHugó a 2018-as választások előtt készített több mandátum becslést is . Melyben megírtuk és ki is számoltuk, hogy az a külön listás, koordinált indulásos koncepcíó amivel végül is neki futottak az ellenzéki pártok önmagában rengeteg szavazat veszteséggel jár és kétharmadot fog eredményezni a Fidesznek. (Itt a azt számoltuk ki, hogy mennyi mandátumot veszít az ellenzék ha különindul a mandátumkiosztásnak köszönhetően) , Itt pedig, hogy mennyi szavazatot, talán az eredmények tükrében igazunk lett…)

Sajnos a pártok érdekei felülírták az ország érdekeit. Ez többet nem fordulhat elő, ezért kérünk oszd meg a posztunkat ha te is igazságtalannak gondolod ezt a választási rendszert.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here