Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb fejlemények az NVI weboldalának, a választás napján történt üzemzavarának ügyében.

Figyelmeztették a Nemzeti Választási Irodát, hogy egy esetleges nagyobb leterheltség esetén rizikós a frissen fejlesztett választás.hu weboldal működtetése. 

A választási adatok nyilvános közlésére és az átjelentkezések bejelentésére szolgáló hivatalos oldal, a választás napján – április 8-án – alig néhány óra elteltével összeomlott és több mint egy héttel később, április 17-én tudták csak újraindítani. A 24.hu értesülései szerint, a hibára előre figyelmeztették a weboldal üzemeltetőit. Abban a 9 napban, amíg az oldal üzemen kívül volt, egy régebbi, kevesebb adattal rendelkező portál működött a választás.hu webcím alatt.

A választási iroda vezetője, Pálffy Ilona idáig ragaszkodott ahhoz a magyarázathoz, miszerint a Nemzeti Választási Rendszer – amit a 2013 óta állami tulajdonban lévő IdomSoft Zrt. készített  -, tökéletesen működött, mindössze az attól független honlappal voltak problémák. Hosszú időbe telt, de úgy tűnik, mostanra az NVI is arra a következtetésre jutott, hogy a rendszer valóban nem volt megfelelő.

Az NVI oldala már április 6-án is leállt. A választást megelőző nap – „nem várt rendszerhiba jelentkezett” – hibaüzenet jelent meg az oldalon – tehát számíthattak rá.

Az ügyben a Belügyminisztérium is nyomoz, – derült ki ez akkor, amikor az LMP megpróbált betekinteni a T-Systemsnél a rendszer regisztrált dokumentumaiba, majd azt a választ kapták, hogy azok már Pintér Sándornál vannak.

A Nemzeti Választási Iroda vizsgálatai még jelenleg is tartanak, mi pedig várjuk a további fejleményeket. Egy biztos: egyre gyanúsabb, hogy ez a példátlan eset, nagy valószínűséggel a Fidesz győzelmi stratégiájának része volt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here