Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szomorú jövő vár a leendő magyar nyugdíjasok többségére. A CIG Pannónia felmérése és a Magyar Nemzeti Bank állítása, egy nagyon sötét jövőre enged következtetni.

A CIG Pannónia kutatása szerint – a nem nyugdíjas korú magyarok mindössze harmada képzeli azt, hogy pihenésre, hobbira fog tudni költeni a nyugdíjából. A legtöbben azzal számolnak, hogy az unokákra és gyógyszerekre költenek majd legfeljebb. Ami – valljuk be – nem normális jövőkép, tekintve, hogy általában nyugdíjas korára az ember, már majdnem a fél életét végigdolgozta, többek között erősítve ezzel a magyar gazdaságot.

A szabadidővel kapcsolatos, életminőséget javító kiadásokkal csupán azok terveznek, akik 150 ezer forint fölötti nyugdíjra számítanak. – Ez már tényleg nagyon lehangoló.

Az MNB állítása szerint , 2030-ig biztosított a mai színvonalon a nyugdíjak finanszírozása, ezt követően vagy a befizetések növelésére és/vagy a kifizetések csökkentésére lesz szükség. A köztes megoldást jelentette volna a magánnyugdíjpénztári rendszer, amely kvázi az állami rendszeren belül előre takarékoskodott volna a majdani nyugdíjakra – ám így is csak 10 évvel lehetett volna meghosszabbítani a nyugdíjrendszer finanszírozhatóságát. A kiadások csökkentése elvileg a nyugdíjak csökkentését jelenti – alkotmányjogilag ez még ma is nehezen megoldható, annak ellenére, hogy a 2011-es „alaptörvény” jóval puhább szociális jogokat biztosít, mint az 1990-ben módosított alkotmány. – írja a zoom.hu

Mi már nagyon várjuk azt a „Szebb jövőt!”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here