Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vona Gábor lemondása után nem tűnik világosnak a párt stratégiája. Inkább gyors rögtönzések jellemzik a pártot. Közben egy olyan komoly hibát készülnek elkövetni, amiből nagyobb baj is lehet. Ezen a banánhéjon elcsúszhatnak.

A kapkodás a politikában soha nem jó tanácsadó, s a választások után leginkább ez jellemzi a párt stratégiáját. Vona úgy mondott le, hogy igazából Ő sem gondolta komolyan, de az elnöksége még is elfogadta a távozást. Innentől kezdődött egy kapkodás, amiből nagy baj lehet.

Ismeretes, hogy bejelentették, hogy társelnöki rendszerre szeretnének áttérni, sőt meg is nevezték, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás lehet a párt két társelnöke. Értő körökben ez kacagás tárgyául szolgált, hiszen a társelnöki rendszert meg a női kvótát azért találták ki a pártok, hogy a nemek politikai képviseletét kiegyensúlyozzák. Fidesznél cinikusan tették fel így a feldobott magas labdára a kérdést: ki lesz a lány?

Azt már kevesebben tudják, hogy a pártok működését egy alapszabály nevű dokumentum szabályozza. Ebben van rögzítve, hogy hány tagú az elnökség, milyen tisztségek vannak és azt hogy kell megválasztani. Mindegyik párt a saját alapszabályát módosíthatja.

Tehát ahhoz, hogy bevezessék a társelnöki rendszert alapszabály módosító kongresszust kell tartaniuk. Ezt tartották meg a napokban és a hírek arról szóltak, hogy nem kapott többséget a társelnöki rendszer. Viszont bevezetik az elnökhelyettesi tisztséget.

S most jön a komoly hiba, amiből baj is lehet. Odáig rendben van a dolog, hogy a pártok szabadon módosíthatják az alapszabályukat. De az alapszabály módosító kongresszus után még nem hatályos az alapszabály. Azt el kell vinni a bíróságra és az átnézi, megvizsgálja, hogy nem-e tartalmazz jogszabályba ütköző elemet, egyértelmű e annak szövege stb. Miután ez megtörténik a bíróság dönt, hogy hatályba helyezi-e a módosításokat vagy úgynevezett hiánypótlásra szólítja fel a pártot.

Ez a folyamat kb 45 nap vagy több is lehet. Tehát ez azt jelenti, hogy biztos, hogy nem lesz hatályos a Jobbik új alapszabálya május 12-ei kongresszusukra. Ha nem a régi alapszabály szerint járnak el és balhésra sikerült a kongresszus, amire vannak jelek, akkor könnyen belecsúszhatnak egy olyan hibába, mint amibe anno a Kisgazdák vagy a KDNP: nem hatályos alapszabály szerint tartottak kongresszust és a tagok egy csoportja a bíróságon támadta meg a tisztújítás eredményét. Melyből hosszas pereskedés és működésképtelen állapotok lettek.

Nem véletlen, hogy a pártok, ha módosításokat szeretnének, akkor a tisztújító kongresszust megelőzőleg kb 1 évvel végzik el ezt a munkát. Ezt meg ne ragozzuk, hogy ez milyen egy piti banánhéj és mennyire kormányképes azaz alakulat, ami arra készül, hogy egy ilyenen megcsúszhat. A Jobbikban most komoly a kapkodás s ez végzetes hibát is eredményezhet. Mi szóltunk.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here