Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Itt a  legújabb kutatás a 2018-as választások óta. Megdöbbentő számokat mértek, olyanokat, aminek igazából nem fog örülni semelyik pártvezető sem.

A 2018-as választásokra az a doktrína is végleg megdőlt, hogy a közvéleménykutatóknak nem lehet hinni. Mindegyik hibahatáron belül eltalálta a választások végeredményét. Persze érdekes mód, akkorra sikerült mindegyiknek hasonlót is mérnie. Fenébe is ezekkel a részletekkel.

Most a Publicus közölt egy friss kutatást, leginkább arról szólt, hogyan értelmezik a választók a választási végeredményt. A válaszadók nagyobb hányada, 50 százalékuk elégedetlen a választási végeredménnyel, míg 48 százalékuk elégedett.

De ennél is keményebb az az eredmény, amit arra a kérdésre válaszoltak, hogy a választási eredmény ismeretében megváltoztatná-e a szavazatát? Hajlandó lenne-e más pártra szavazni? Itt a válaszadók csupán 7 százaléka gondolja úgy, hogy igen más pártra szavazna és 93 százalékuk úgy gondolja jó pártra szavazott, vagy nem válaszol a kérdésre.

Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy a választók tudják és ismerik a választási végeredményt, meghatározó hányaduk ugyanúgy voksolna.  Az a 7 százalék, aki igennel válaszol, hogy másik pártra szavazna azok jelentős hányada taktikai szavazó volt és nem a párt refije szerint voksolt, s nem egy másik pártra, hanem a saját pártjára szavazna. (Tehát mondjuk Jobbikos és DK-ra szavazott, most azt mondja inkább a Jobbikra szavazna nem a DK-ra)

Magyarul a választási eredmények ismeretében még inkább megbukna a taktikai szavazás, esélyes jelölt, koordinált idiótaság, annak ellenére hogy a választók jelentős hányada elégedetlen a választás végeredményével.

Ez azt jelenti, hogy a választók nem fogják felül írni a pártrefijüket, csak azért, hogy a Fidesz megbukjon, sőt…. tehát ha a pártok nem képesek megállapodni egymással, azt elérni, hogy egy esélyes jelölt legyen a Fidesszel szemben, akkor időtlen idők végezetéig szagolhatjuk a narancsok negédes illatát.

A legelégedettebbek az MSZP szavazói a szavazatukkal, az MSZP szavazók 95 százaléka ismét az MSZP-re voksolna. Ezután a Fidesz szavazók következnek: 93 %-uk szerint jó pártra voksolt. Ez egy roppant érdekes adat, mert ugye mindegyik párt az MSZP-ről akart lefaragni még szavazót, de most kiderült, hogy az MSZP bázisa egységesebb és elkötelezettebb MSZP mellett, mint a Fideszé a Fidesz mellett. Hm.

Érdekes az is, hogy a DK szavazóinak 5 (!!!) százaléka azt mondja, hogy inkább a Fideszre voksolna míg a Jobbik szavazóinak 2 százaléka vélekedik így.

A kutatásból az is kiderül, hogy a választók zöme a Jobbikot és a LMP-t teszi felelőssé az összefogás elmaradásáért. Ennek ellenére nem bünteti a táboruk Őket ezért. Tehát nem fogják, azt mondani a Jobbikosok vagy az LMP-sek, hogy az én pártom szenya volt és ezért mondjuk az MSZP-re szavazok. Pedig szenyának gondolják a pártjukat. Magyarul következmény nélkül marad a pártok számára ez a „hiba”.

Ez a valódi sakkmatt. Ha nem egyeznek meg legközelebb az ellenzéki pártok bár a táboruk nem fog bővülni, de a meg nem egyezés tényétől, csökkenni sem fog. Ja és marad a Fidesz.

Nos kedves pártvezérek a leckét feladták nektek: ha jó nektek a zsíros kis egyszámjegyű támogatottság, akkor tudjátok ezt művelni időtlen időkig mert a bázis kitart, de ha egyszer netán váltani szeretnétek: akkor meg kell állapodni egymással. Nos?

De az is lehet, hogy megunja ezt az ellenzékiek tábora és még is szenyának fogja gondolni és faképnél hagyja az együttműködni nem hajlandókat… ki tudja?

Mindenesetre a teljes kutatást itt lehet megnézni. Vannak benne további érdekes dolgok is.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here