Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy látszik nem jött be az Európai Uniónak az ugri-bugri Szijjártó Petya performance-sza, tudósításokból az is kiderült, hogy még a saját pártjánál is kiverte a biztosítékot a külügyminiszter.

Ezért nem meglepő, hogy a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt hívta elbeszélgetni a magyar miniszterelnököt- számolt be róla a HVG

A Politico európai kiadásának naponta jelentkező hírlevele, a Brussels Playbook írja a legfontosabb hírei egyikeként, hogy az Európai Néppárt május elején tisztázó beszélgetésre hívta a magyar miniszterelnököt, a harmadjára is kétharmaddal győztes Orbán Viktort.

Joseph Daul, a Néppárt elnöke és Manfred Weber frakcióvezető a meghívók, arra kíváncsiak, hogy az újabb győzelem után folytatódik-e Magyarországon az illiberális demokrácia építése, illetve milyen viszonyra számíthatnak a Fidesz és a Néppárt, Magyarország és Európa között.

A Die Weltnek Weber azt mondta, vannak korlátok, amiket még Orbán Viktornak is tiszteletben kell tartania, ezt szeretnék tisztázni vele. Úgy tudni, Orbán szerdán, május 2-á utazik Brüsszelbe.

Persze azért csodát nem érdemes várni ettől az elbeszélgetéstől. S vélhetően más folyamatok húzódnak a háttérben. Fideszhez közeli véleményformálók többször megnyilvánultak már, hogy a Néppártban olyan politikára lenne szükség mint, amit Orbán csinál itthon. Így sokkal valószínűbb,  hogy Orbán néppárti ambíciót kívánják letörni.

Bayer Zsolt még az év elején tett olyan megnyilatkozást, hogy szerinte Junker helyett a mi Viktorunknak kellene az EU-t vezetnie. Illetve a választások után több megnyilatkozás is született, hogy a Néppártba kellene olyan menekültellenes politikát csinálni, mint amilyet Orbán itthon csinál.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a Fidesz fiúk előre kívánnak törni a Néppártban is, vaj ha ez nem sikerül, akkor Orbán gründol magának egy új Európai Pártot?

S minden jel arra utal, hogy a Néppártban is elég volt már Orbánékból. Így egyáltalán nem kizárható az, hogy Orbán és a Néppárt között kenyértörésre kerül sor és a Fidesz és a Néppárt útjai elválnak.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here