Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kúria kettő helyen is helyt adott a jogorvoslati kérelemnek és elrendelte a szavazatok újraszámlálást.

Az Index számolt be arról, hogy a listás eredményét megállapító NVB-határozat ellen érkezett felülvizsgálati kérelem. Ezt a hétfőig lehetett megtenni s a Kúriának 3 napja van dönteni a kérelmekről. Pontosan nem lehet tudni, összesen hány kérelem érkezett, de az első döntések már meg is születtek: a kúria helyt adott a felülvizsgálatnak.

A beadványozó két szavazókör eredményét kifogásolta, ugyanis Pálfiszegen 14 a Jobbikra leadott szavazatot véletlenül a NET Pártnak írták jóvá, és ugyanez történt Sárospatakon,  ott 144 jobbikos szavazatot könyveltek el a NET-hez.

Az Index birtokába került a Kúria jogerős végzése, melyben a bíróság helyt adott a kérelmének, és elrendelte a szavazatok újraszámlálását.

Az Index úgy értesült, hogy a két választókerület választási irodái nap közben már újra is számolták a szavazatokat, és mindkét esetben a Jobbiknak adtak igazat. A két szavazókörben a NET Párt 0-0, míg a Jobbik 14, illetve 122 szavazatot kapott.

A két szavazókör eredménye nem befolyásolja az egyéni választókerületekben elnyert mandátumok sorsát, mivel azokat a Fidesz jelöltjei nagy fölénnyel nyerték el.

Ám a töredékszavazatok miatt a végleges országos listás eredmény addig nem hirdethető ki, amíg az utolsó problémás esetre pont nem kerül.

Tehát, ha van még a kúriánál beadvány és az újraszámlálás nem történik meg május 8-ig, akkor előfordulhat, hogy nem tud megalakulni a parlament, hiszen a listás mandátumokat nem lehet addig kiosztani. Erre mondjuk minimális az esély, hiszen látjuk hogy a szavazókörök gyorsan végrehajtják a Kúria döntéseit.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here