Kulka János szinmüvész 2011.03.04. fotó: Németh András Péter
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kulka János egy ország Mégenheim dokijaként lett országosan ismert, generációk nőttek fel rajta. Az ellenzéki tüntetések állandó konferálója is volt. Most visszavonul.

A Bors értesülései szerint, az ország egyik kedvenc színésze, Kulka János nem vállal több szerepet. Kulka maga döntött így.

Kulka János 2016 tavaszán súlyos sztórkot kapott, de mindent elkövetett a gyógyulás érdekében, és azért, hogy újra beszélni, járni tudjon. A mai napi gyógytornász és logopédus segíti a felépülését, de a lap úgy tudja, hogy még mindig nem tud tökéletesen beszélni és a színdarabokhoz szükséges koreográfiát megtanulni. Valószínű, hogy ezért döntött úgy: befejezte, nem áll többet színpadra.

A Bors egy neve elhallgatását kérő nagynevű művésztől úgy értesült, hogy Kulka nem akarta meghosszabbítani a szerződését a Katona József színházzal:

„Az okokat szerintem nem kell keresni, János világéletében maximalista volt magával és a környezetével szemben is. A próbákon száztíz százalékon teljesített, a színpad számára szentély, ahova kizárólag összeszedetten, átszellemülten szabad belépni.

A betegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa. Tudom, mi, kollégái tudjuk, hogy János erős, mint egy szikla, és sosem adja fel.

A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi – magától elvárt – színvonalat produkálni. Mi ennek drukkolunk. A hazai színjátszásnak szüksége van egy ilyen kvalitású művészre, mint ő” – monda Kulka kollégája.

A színész 2013 augusztusa óta tagja a Katona József Színháznak. Pályafutása alatt több mint hatvan darabban játszott, köztük a világirodalom legjelentősebb szere­peit. A nézők láthatták például Hamletként, Mephistóként, Lear királyként, Ványa bácsiként.

Kulka János alakításai felejthetetlen élménnyel gazdagították a szakmát és a közönséget. Munkásságát a legmagasabb szakmai és állami kitüntetésekkel ismerték el. Jászai Mari-díj, Kossuth-díj, kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Emellett közéletben is igen aktív volt betegsége kezdette előtt: a civil tüntetések állandó konferálója és résztvevője volt. Kulka János betegséggel folytatott küzdelméhez, felépüléséhez, minden olvasónk nevében kívánunk sok erőt és kitartást.

János! Visszavárunk!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here