Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Április 8-ai parlamenti választásoknak világos üzenetet kellene hordoznia az ellenzéki pártoknak: ez így nem mehet tovább.

8 év kormányzás után a Fidesz hatalmas győzelmet aratott. Több szavazattal nyert, mint 2010-ben. Igaz, akkor nem voltak határon túli szavazatok. De ez a lényegen nem változtat: az ellenzéki stratégiák megbuktak.

Már ha egyáltalán mindegyik ellenzéki stratégia a Fidesz leváltására irányult. Ahogy Rodolfó a világhírű bűvész mondta: a kezemet figyeljék, mert csalok!

Valóban. Nem is nagyon érdemes azt figyelni, hogy a pártok mit kommunikálnak. Úgy se lesz egy olyan ellenzéki párt se, aki azt fogja majd mondani: igazából tojok bele, hogy a Fidesz marad-e vagy sem, csak azt akarom, hogy minél nagyobb százalékkal legyek jelen a parlamentben, mert én akarok lenni az ellenzéki szemétdombon a legnagyobb kis kakas.

Ki kell mondani, legalább nekünk, akik tényleg szeretnék, hogy Orbán menjen: az ellenzék pártjai ezt művelték le. A pártok ellenzéki stratégiája nem az volt, hogy Orbánt leváltsák (volt ilyen is), hanem hogy megszerezzék a kis szemétdombot.

Hát se Orbánt nem sikerült leváltani és se a szemétdombot nem szerezték meg.

Igen ezt akárhogy is nézzük kudarc. S okos emberek egy kudarc után leülnek és újra értékelik a cselekedeteiket. Nos, ezek aztán nem ültek le és nem értékeltek újra semmit. Mindent épp ugyan úgy akarnak csinálni, mint eddig.

Nézzük csak meg az elmúlt időszak sajnálatos eseményeit:

Az LMP-s Hadházy bejelenti, hogy nem veszi át a mandátumát, majd az LMP még megmaradt tagjai büszkén posztolnak egy képet, hogy Ők átvették a mandátumot. A Jobbik bejelenti, hogy május 8-án kordont bont, a többiek meg nem tudják, hogy bejelentsék, hogy bontanak és mit.

A Momentum elnöksége lemond, de nem azért mert le akart, hanem azért mert a közgyűlés nem fogadta el a beszámolójukat, majd kiállnak és bele a képünkbe: ők leakartak mondani. #yolovan

Tehát ott tartanak még mindig ezek az isten barmai, hogy egyedül hogy tudják megmutatni, hogy milyen gyengék.

Ebbe az agyatlan és dicstelen ellenzéki pocsolyában azonban volt egy egész épkézláb elképzelés. Egész pontosan Karácsony Gergelytől és Tóth Bertalantól. De tényleg miért az agyon lesajnált MSZP teszi a legnormálisabb javaslatot: létre kell hozni egy ellenzéki kerekasztalt, amely összehangolja az ellenzéki cselekvést.

Szerintem könnyű belátni, ha nincs közös stratégia, újra meg újra csak a Fidesz fog nyerni. Közös stratégiához meg létre kell hozni azt az intézményesülést, ahol a pártok legalább leülnek egy asztalhoz. S akkor még nem is beszéltem a bölcsességről, ami az asztalhoz leült izék kompromisszum képességéhez kell.

S egyet értek Burány Sándorral. Jézus már megint egy MSZP-ssel. „Könyörgöm, egyszer legyen egy olyan ötlet, ami mellé mindenki fel tud sorakozni parlamenten belül és kívül is”- fogalmazott az ATV Egyenes beszédben Burány.

A szocialista politikus a május -8ára tervezett demonstrációról beszélt, úgy véli, az a veszély fenyegeti az ellenzéket, hogy magányos farkasok maradnak, miközben mindenkinek ragyogó ötletei vannak. Arról is beszélt a jövő heti akcióval kapcsolatban, hogy azt kell elérni, hogy a parlamenten belüli ellenzék összekapcsolódjon, sőt, összefogjon a parlamenten kívüli ellenzékkel.

Tényleg csak az MSZP tudta levonni a megfelelő következtetéseket az április 8-ai kétharmados Fidesz győzelemből?

Gyerekek ébresztő!

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here