Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma megalakult a parlament és felesküdtek a képviselők. Ez normál esetben sima és természetes dolog lenne, de hazánkban egy konszenzust nélkülöző, egypárti alaptörvény váltotta az alkotmányt. Erre nem szívesen esküdnek fel az ellenzéki képviselők, így cselhez folyamodtak.

Talán hazánk egyik legdicstelenebb törvényalkotása volt, amikor a Fidesz párhónap alatt átverte a harmat gyenge minőségű alaptörvényét a parlamenten. Még az esélyét se adta meg, hogy ez valóban a teljes nemzetünk alkotmánya legyen, hiszen 0 ellenzéki javaslatot sikerült beleépítenie.

Így állandó ellenzéki cél, hogy ezt az alaptörvényt kijavítsák. Mert hogy jogtudósok már hosszas dolgozatban ecsetelték miért is nem frankó a mi kis egypárti kotmányunk. De ezen túl a legnagyobb hiba, hogy nem egyesíti a nemzetet. S bárki bármit mond, a 89-es alkotmány erre alkalmas volt, hiszen mindenki tiszteletbe tartotta.

Nos erre az alaptörvényre kellene felesküdnie az ellenzéki képviselőknek úgy, hogy hát nem nagyon tükrözi az a nemzet egységét. Ezért cselhez folyamodtak.

A DK bár egy kis politikai bakit elkövetett, ugyanis nem ment be a parlamentbe így, amikor a frakciók megalakulását és frakcióvezetők nevét olvasták fel, mindegyik frakciónál tapsoltak kivétel, amikor Gyurcsány Ferenc nevéhez ért a házelnök.

Azonban ezt az apró bénázást feledteti is, hogy zseniálisan jót léptek: az eskü szövegét kiegészítették egy mondattal. A hivatalos eskü szöveg után az alábbi mondattal zárták az esküjüket a DK-sok: „Minden törekvésemmel azon leszek, hogy helyreállítsuk a Köztársaságot, és új demokratikus Alkotmányt adjunk a Hazának!”

Az MSZP sem maradt tétlen. Ők azt a megoldást választották, hogy elment a frakció a Köztársaság kövéhez és ott tartották meg a hivatalos alakuló ülésüket. A Köztársaság kövét akkor állították, amikor a Fidesz átverte az egypárti alaptörvényt. Ennél a kőnél Hiller István házalelnök elővezetésével esküdött fel a teljes frakció a köztársaságra és egy új demokratikus alkotmányra.

A többi ellenzéki párt, tehát a Jobbik és az LMP nem készült semmi eskü kiegészítő akcióval, bár ez a két formáció is bírálja az egypárti alkotmányt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here