Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az egyik hírportál úgy értesült, hogy Orbán egyik minisztere megfenyegette a kormányfőt, mert nem kapott tisztséget az új kormányban.

A 24.hu beszámolója szerint nem mindenki érezheti magát nyertesnek a Fidesz újabb győzelme után a kormánypártokban. Ugyanis Seszták Miklós, aki fejlesztési miniszter volt még egy bizottsági elnöki posztot sem tudott kiharcolni a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetségében az új ciklusra.

A portál úgy véli, hogy a ez a visszasorolás kormánytagság után a rendszeren belüli bukásnak számít.

A 24.hu információja szerint ez a nézetkülönbség komolyan kiütközött a miniszterelnök és a KDNP-s politikus személyes megbeszélésén, ahol Orbán felvázolta, hogy lényegében két minisztériumra osztja az Seszták korábbi tárcáját, de egyiket sem ő vezeti majd.

A portál forrásai szerint Seszták annyira komoly csalódásként élte meg a bejelentést, hogy gyakorlatilag megfenyegette Orbán Viktort, menesztése esetén lemond a parlamenti egyéni mandátumáról. Ha ez megtörténne, új választást kellene kiírni a kisvárdai körzetben s papíron a Fidesz kétharmados többsége is veszélybe kerülhetne. De mivel ez egy elég fideszes körzet, erre még matematikailag sincs sok esély.

Így hát érthető, hogy a fenyegetés erőtlenre sikerült és nem is érte el a célját, sőt. A portál forrás szerint hasonlóra meglehetősen régen lehetett példa a Fideszben

Seszták miniszteri tevékenységéről egyébként nyilvánosan nem mondott kritikát a miniszterelnök, így leváltásának pontos okairól is csak találgatnak a kormánypártban. Seszták 2014-ben egyébként a mostanihoz hasonló, váratlan miniszterelnöki húzás révén került a fejlesztési tárca élére.

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here