Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó hétről- hétre megosztja velünk gondolatait. Az MSZP korábbi elnöke, most olyan folyamatokat lát, ami ellen muszáj védekezni. Meg is osztja velünk, hogyan cselekedjünk. 

Lendvainak igaza van. Sokszor olvasom a posztokat és a kommenteket, valóban Mi baloldaliak se vagyunk különbek, mint a gyűlöletre építő  Fidesz. Gyűlölet gyűlöletet szül- tartja a mondás. Lendvai szerint ez ellen védekezni kell és posztjában azt is elmondja, hogyan, íme:

„Lélek, védekezz”- áll egy szép Radnóti-versben. Védekezni muszáj. Mert egyre jobban terjed az acsargás, a sistergő gyűlölet ragálya. Ez a rezsim legnehezebben helyrehozható kártétele.

Terjed a ragály, hogy a politikai ellenfelet utálni kell, gondolatban megfosztani emberi mivoltától. Mi meg olykor visszautálunk, tehetetlenségünkben csak így tudunk föléjük kerekedni.

De nem föléjük kerekedünk, hanem melléjük és alájuk, ha éppen azt tesszük, amit elterveztek: részesei leszünk annak az öngerjesztő folyamatnak, ami az országból a legrosszabb indulatokat hozta ki.  Védekezni kell, védeni a maradék emberséget, a miénket legalább.

Milyen alapon háborodnánk fel a gyűlöletpolitikán, rajtuk, ha magunk is a rabjaivá leszünk? Már elért a fertőzés, ha Orbán Viktor kisunokájára sziszegünk, ő csak egy helyes kisbaba. Elért, ha orsósozzuk Orbánt, mert érdektelen a vélt származása, az a baj, amit csinál. Elért, ha Bősz Anettre női mivoltát gyalázó jelzőket aggatunk, mert politikusként lehet vele bajunk, de nem nőként. Elért, ha Schmidt Mária szemén élcelődünk, mert ez hitványka és méltatlan elégtétel amiatt, amit a nézetei miatt érzünk. Elért, ha jogos haragunkban a szurikáta-effektus hatása alá kerülünk, és valamelyik hatalmasságot átkozva fizikai pusztulását kívánjuk.


A legjobb emberben is lakik egy morzsányi Bayer Zsolt. De ha szabadon engedjük, még rosszabb lesz az ország. Ionesco Orrszarvú c. darabjában előbb csak egyetlen orrszarvú jelenik meg a városban, aztán egyre több, végül az emberek a többséghez illeszkedve elkezdik szépnek látni őket, és maguk is orrszarvúvá válnak.


Pedig az orrszarvú ronda. Ami szép, az Radnóti: „…egyszer béke lesz. Ó, tarts ki addig lélek, védekezz.!”.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here