Ma ünnepli kerek születésnapját a nagy humorista Gálvölgyi János. Generációk nőttek fel a Gávölgyi-shown.

1948. május 26-án született Gálvölgyi János színművész, akiről túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő Hofi után a legnépszerűbb nagy nevettetőnk – noha a színházban rendre kiderül, hogy a drámai szerepek is legalább ugyanolyan jól állnak neki, mint a humor.

A hetvenedik születésnapját ünneplő, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt persze a legtöbben a tévés paródiáiból és a méltán népszerű Gálvölgyi Show-ból ismerik, hiszen ő már akkor profi stand upos volt, amikor idehaza még senki sem tudta, hogy ez mit is jelent.

A Madách Gimnáziumban érettségizett.  Az 1968-as Ki mit tud? című kulturális tehetségkutató műsorban tűnt fel parodistaként. 1973-ban elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, karrierje a Thália Színházban indult. 1993-ban átszerződött a Madách Színházba, azóta is a társulat tagja.

Elsősorban komikus darabokban játszik, rendkívüli népszerűségnek örvend. A Rádiókabaré és a Heti Hetes című tévéműsor rendszeres vendége, saját műsora, a Gálvölgyi Show havonta volt látható a televízióban. A műsort 1978-ban kezdte sugározni a MTV, majd 1997-ben átkerült az akkor induló RTL Klubra, ahol 2012-ig rendszeres gyártották. 34 évet élt meg, így a maga nemében médiatörténelmet alkotott. Jelenleg is műsorvezető a Klubrádióban.

A legmodernebb platformon a Youtubon is népszerű tudott lenni. A Tények címeinek elszavalása, vagy a Kis Grofó Bulibáró című számának szavalása milliós nézettséget ért el.

A magyar televíziózás talán legbaloldalibb társadalomkritikája a rendszerváltáskor

Legendás barátsága volt a fiatalon elhunyt Bajor Imrével. Művészetében és közéleti megnyilatkozásaiban mindvégig markánsan baloldali és a Fidesszel kapcsolatban kritikus hangot ütött meg a ma 70 éves Gálvölgyi János.

Sok boldog születésnapot kívánunk!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here