Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy fiatal építész lány számolt be arról, hogy milyen botrányosan viselkedett ez a fiatalember a balatoni vonaton a tömegben.

Hát vannak bicskanyitogató történetek, melyekről azért érdemes beszámolni, hogy mindenki lássa és tudja mi a helyes. Apró történet Veronikáé, de mivel annyian számoltak be kommentbe hasonló történetről posztja alatt, tényleg gond van az illemmel.

 

Gratulálok a fiatalember szüleinek, jól sikerült a gyereknevelés.- kezdi rövid beszámolóját Veronika, majd elmeséli, hogy a fiatalember a szememébe nézve közölte, hogy “sajnos a hely foglalt”.

Tette mindezt a vasárnap délután a Balaton déli partjáról Budapestre haladó gyorsvonaton, ahol már többen álltak mikor felszálltunk. Végig itt álltunk mellette, de természetesen nem jött senki elfoglalni a helyet. Remélem eljut a családjához és megdicsérik otthon.- zárja történetét a lány.

Kommentelőknél is nagyon kiverte az eset a biztosítékot, többen azt írják, hogy rá kellett volna huppanni a táskára, biztos meglepődött volna.

Azonban az is kiderül, hogy nem egyedi esetről van szó. Rengetegen számolnak be hasonlókról. Egy hölgy például arról ír, hogy fiatalok nem voltak hajlandóak a távolsági busz közlekedő részéről elvenni a táskát. S amikor véletlenül rálépet, akkor nekik ált feljebb.

Volt aki azt tanácsolata ilyen esetben azt kell mondani, hogy rendben amint itt a hely „tulajdonosa” fel fogok állni . Ha pedig a táskát nem veszi el hát ráülök.

Egy másik ingázó hölgy is elmondja a történetét: Ismerős helyzet. A munkám miatt szinte minden nap vonaton utazom. Vasárnaponként már csak megállok az ajtóban. A négyes üléseket úgy foglalják el,hogy egyen ül az ember,szemben fent a lába. Mellette pedig két táska. És ez minden ülésre jellemző. A kalauz nem szól érte.”

Egy idősebb férfi pedig azt írja, hogy gyakorlatilag a vonaton ingázó fiatalabb férfiak egyáltalán nem ismerik az illemet, tisztelet a kivételnek.  Botrányos, hogy idősebb hölgyek akár hosszú órákon át állnak. S a táska meg pihen. Szerinte sokan vannak, akiknek egyszerűen kellemetlen figyelmeztetni a normális viselkedésre a fiatalabbakat.

Azt is többen mondják, hogy a vonat kalauzának lenne a dolga figyelmeztetni, az ilyen utasokat, hogy a táskákat legyen kedves feltenni.

A 1990-es években a BKV bevezette, hogy hátizsákot csak levéve, kézben tartva lehet utazni a BKV járművein. Figyelmeztető piktogramokat tett ki s ma már természetes, hogy mindenki leveszi a táskáját.

Lehet célszerű lenne a MÁV-nak is kitenni ilyen figyelemfelhívást: Lábat nem tesszük fel, táskát viszont igen, a csomagtartóra.

Mi addig azt tudjuk tenni, hogy megírjuk ezt a botrányos viselkedést és téged pedig arra tudunk kérni, hogy oszd meg, hogy más is lássa ez így nincs rendben.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here