Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ismét jött egy ultimátum az EU-ból a Fidesznek. Az, hogy ez pontosan mire is elég? Azt járjuk körbe.

Beindult a gondolkodás, hogy a Fideszt lehet hogy ki kellene zárni az Európai Néppártból, melynek egyik legbefolyásosabb tagja a nemet CDU, amelyik egy ultimátumot szabhat a Fidesz bent maradása mellett. Csak a kérdés az, hogy ezek valóban kemény feltételek vagy egy mentőöv Orbánnak?

Angela Merkel pártja két feltételt szabhat a Fidesznek, amelyek teljesülése esetén kiállnak amellett, hogy bent maradhassanak az Európai Néppártban – írja a német Tagesspiel információi alapján a hvg.hu.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) berkeiben Andreas Nick foglalkozik Magyarországgal. Ő az alábbi két feltételt javasolta pártja vezetésének:

Az első, hogyaa magyar kormány tegyen meg mindent, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) Budapesten maradhasson, írják alá a már letárgyalt államközi szerződést New Yorkkal, valamint

A második, hogy várják meg a Stop Soros törvénnyel a Velencei Bizottság állásfoglalását, és tegyenek eleget a változtatási kéréseknek.

A lap értékelése szerint mindez arra utal, hogy a német kormánypárt stratégiai politikát követ: bár a türelme elfogyott, nem azt várja, hogy ejtsék a törvényt, hanem vállalható kompromisszumot akar a magyar jogállamiság védelmében.

Inkább tűnik ez egy erőtlen és bátortalan üzenetnek, mintsem egy olyan harcias kiállásnak, amitől Orbán összezizzen. Sőt, még lehet ez akár egy mentőöv is. Hiszen, a CEU elüldözése soha nem volt egy valós forgatókönyv sokkal inkább használta Orbán Amerika és nyugat revolverezésére.

A második feltételnek a súlyát pontosan nem ismerjük, de ebből könnyen lehet egy legitimációs aktus, mintsem valódi cselekvés. Önmagában az, hogy a Stop- soros törvény egyáltalán tárgyalásra érdemes, már egy legitimáció.

Hiú ábránd azt gondolni, hogy az EU, Németország vagy bárki helyettünk fel fog lépni Orbán ellen. Számtalan lehetőség és alkalom lett volna már erre, még sem léptek ilyet. Magyarország problémáit a magyar embereknek kell megoldani.

Ráadásul a német sajtóban a választások idején felmerült a gyanú, hogy a színfalak mögött Orbán és Merkel összejátszik: Orbánnak tökéletes mumus Magyarországon Merkel és Merkelnek pedig tökéletes mumus Németországban Orbán.

Sőt rengeteg bírálat éri nyugaton Merkelt, hogy valódi fellépés igazából nincs Orbán politikája kapcsán.

Angela Merkel volt az első, aki a néppártból gratulált Orbán Viktor győzelméhez.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here