Teljesen érthetetlen döntés született. Kizárta a Jobbik frakció a párt legnépszerűbb képviselőjét. Minden jel szerint ezek eldöntötték, hogy szétverik magukat.

Hatalmas nagy hiba. Kb így tudom összefoglalni a Jobbik mai döntését. Ugyanis Kizárták Dúró Dórát a Jobbik parlamenti frakciójából – tudta meg az Alfahír, amelynek értesülését a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám megerősítette. Ez akár katalizátora is lehet a pártszakadásnak.

A Jobbik pár hete tartotta tisztújító kongresszusát, ahol Dúró Dóra a végül vesztes Toroczkai László elnökké választását támogatta. S ahol ő maga elnökhelyettes-jelölt volt. A kongresszuson azonban Sneider Tamást választották elnökké, Toroczkai pedig a pártot bírálta és platformot alapított. A platformhoz a Jobbik országgyűlési képviselői közül egyedül Dúró csatlakozott.

Az elnökség szerint a platformalapítás alapszabályba ütközik, ezért fegyelmi eljárást kezdeményeztek Toroczkai ellen. Mirkóczki pedig most azt mondta: bizalmi válság alakult ki Dúró Dórával szemben, ezért döntöttek a frakcióból való kizárása mellett. Ha a párt elnökségének kétharmada úgy dönt, akkor mandátuma visszaadására is felszólíthatják.

Azért is érthetetlen a kizárása Dórónak, mert az ATV-ben elmondta, hogy ha alapszabály ellenes a platform, akkor ő nem csatlakozik hozzá és ő a Jobbik egységének megőrzésében érdekelt. Így sokkal inkább egy politikai leszámolás állhat a dolog hátterében, mint sem reális indokok.

Ez a lépés komoly felháborodást kelthet és könnyen lehet, hogy ez lesz a katalizátora egy Jobbikos pártszakadásnak. Borzasztóan rossz döntés- teszi hozzá politikai elemzőnk.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here