Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vannak itt sötét részletek Hosszú Katinka körül. Pető Péter, a Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettese egy terjedelmes publicisztikában írt arról, hogy erkölcsileg miért lett vállalhatatlan Hosszú.

Pető Péter, aki a Népszabadság megszűnése után a 24.hu-hoz igazolt egy terjedelmes publicisztikában igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy Hosszú Katinka hiába egy sikeres sportoló, a medencén kívül erkölcsileg megsemmisült.

Cége használta a magyar emberek pénzéből készült Duna Arénát, csak éppen nem nagyon fizetett érte- foglalja össze Pető egy mondatban mi nem klappol Katinkával

Az elején leszögezi, hogy kevés magyar ember mondhatja el magáról, hogy annyi erkölcsi tőkét halmozott fel, majd égetett el, mint Hosszú Katinka s hozzá is teszi, hogy mindentől függetlenül a magyar sporttörténelem legnagyobbjainak egyike marad.

Hogy aztán ezen túl rögzíthessük: medencén kívüli akciói a könyörtelen számításon nyugodtak, a céljuk az volt, hogy az állami vagyont és segítséget optimálisan használják fel a saját vagyon növelésére.

 

Hiszen kiderült, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup klubja, az Iron Aquatics nem bérli, hanem inkább csak használja a csúcsmodern létesítményt.

Mi a baj ezzel az egésszel?- teszi fel a kérdést Pető Péter

Ahogy írja, elsősorban a módszertan. Hiszen az történt, hogy épült lehetetlen áron, közpénzből egy uszoda, hogy aztán azt odaadják egy cégnek, amely bizniszt működtet benne. Nyilván nem arról van szó, hogy Hosszú edzéseinek költségét ne finanszírozhatná a magyar állam, csakhogy itt az üzleti alapon működő úszóiskolájának kínálták a medencét.

S Pető azt is elmondja, hogy ezzel a legnagyobb gond, hogy az érintettek nem az átláthatóságot, hanem a hallgatást, az undorító trükköket választották. Azaz nem elég, hogy sunyiban leboltolták az üzletet, még mindent meg is tettek azért, hogy a magyar emberek semmiképpen se értesülhessenek a nyilvánvalóan közérdekű információkról.

Arról is beszámol, hogy a 24.hu több mint egy éve próbálja ezeket megtudni, egészen a bíróságig kellett mennünk az igazukért, miközben Hosszúék meg mesélték a sztorijukat a teljesítményalapú világról, az új mentalitásról, a régi világ leváltásáról, hogy aztán a közügyeket érintő némaság mellett a közre nem tartozó magánügyeikről részletgazdagon tájékoztassák a nyilvánosságot.

Azt is leírja, hogy a Duna Aréna fenntartása evidenciaként veszteséges, mivel nincsenek értelmezhető bevételek: azzal, hogy Hosszúék érdemben nem fizetnek használatáért, a magyar emberek még többet fizetnek, mivel közpénzből kell állni a mínuszt.

Arra is emlékeztet Pető, hogy úgy kapta meg ingyen Hosszú az arénát, hogy lett volna más is aki hasznosította volna: még tavaly márciusban kiderült, hogy a frissen  uszodában nem kap helyet Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszóiskolája, ellenben elfér benne az Iron Aquatics, Hosszúék vállalkozása, majd hozzá teszi a 24.hu újságírója, hogy az a magyar modell ugyanis, hogy a magyar emberek vagyonát nem félnek használni, a közösséget nem félnek meglopni, éppen csak az igazsággal gyávák szembenézni.

És akkor most mi következik?- igyekszik levonni a szomorú következeteseit Pető Péter: Semmi. Minden érintett pontosan tudja, hogy legfeljebb pár napnyi figyelmet kell túlélnie, néhány újságcikket kell kikerülnie, aztán túl is van az egészen. Mert itt senki, semmiből nem csinál politikát. Itt félnek elmondani magyarok millióinak, hogy ezek a történetek ölik meg az álmaikat.

Milliónyian nem tudnak kimenni strandra a nyáron, mert több ezer forint a jegy, de a magyar állam az ő pénzükből is felépít egy számukra hozzáférhetetlen, extra modern arénát, melyet aztán odaad egy multimilliomosnak, hogy ő több pénzt csinálhasson a cégének.

Itt nyugodtan csinálhat akármit Hosszú Katinka, MTVA-vezér, legfőbb ügyész és egyszeri NER-lovag egyaránt. És ahogy az olimpia története jelmez lett volna arra a páratlan közpénz-magánosításra, úgy volt Hosszú Katinka magyar álomról szóló meséje jelmez egy állami pénzen, infrastruktúrán épített vagyonszerzésre.

Pető Péter Hosszú Katinkáról szóló publicisztikája hosszabb, azt itt olvashatja el!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here