Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ehhez azért vastag bőr kell! Te sem tudod kitalálni, hogy mi lehet egy ideális ajándék az egész évben a gyermekeket oktató tanároknak pedagógusnapon? A tankerület ezt most jól kitalálta!

Kevesebb bicskanyitogató történetet olvastam mint, amit Lendvai Ildikó facebook oldalán nyilvánosságra hozott.

Mint írja, egy Facebook-ismerőse, pedagógus írta neki levélben, hogy pedagógusnapon a tankerület ismét igazán szépen elismerte a munkájukat. Fejenként egy-egy 20 dekás csomag, a Coop által forgalmazott vajaskekszet kaptak.

Hazavinni szégyelli, inkább szétosztaná az osztályában, de a gyerekek többen vannak, mint a kekszek a csomagban. A gyerekszámmal egyező kekszszám talán tényleg túlzás volna, nem lehet a közpénzt így herdálni. Ha széttördelik a kekszeket, a nebulók legalább gyakorolhatják a törtszámokat.


És senki se mondja, hogy nincs haladás a tanügyben! Két éve karácsonyi ajándékként még maguk vehettek maguknak fejenként 1000 ft-ból szaloncukrot, de az igazgatónak le kellett adnia az összegyűjtött számlákat. Érthető, különben akár el is kártyázhatták volna.

Az ilyen tantestületek mindenre képesek, az övék pl. az igazgatóval összejátszva bűnszövetkezetbe tömörült, és inkább a régóta hiányzó fénymásoló papírt vették meg, a szintén bűntárs helyi boltostól cukorról kérve hamis számlát.

De ez a sötét fejezet lezárult. Most nemcsak kézbe kapták a kekszet, de még az igazgató döntési szabadsága is sokat nőtt. A tankerület nem szól bele, hogy a GYES-es kolléganők kapjanak pedagógusnapi kekszet, vagy a pillanatnyilag őket helyettesítők. Súlyos felelősség, hiába, főnöknek lenni nem mindig fáklyásmenet.


Szerintem még mindig volna hová fejlődni. A tanárnő azt írja, a keksznek legalább szép doboza van. Nem tudom, nem volna-e helyesebb, ha a kiürült dobozokat a tankerület visszaszedné. Télen ezekben lehetne küldeni a szaloncukrot, és akkor nincs ez a hálátlan trükközés a fénymásolóval.

Mi meg csak azt tudjuk hozzá tenni, hogy sajnos, ma olyan világot élünk, melyben a melóst, a kétkezit, az alkalmazottat szarba se nézhetik. De az emberek elismerő szava legyen fontosabb, ne a tankerület Csengetett Milord?-ból kölcsönzött taplósága!

És márpedig a munka becsületét vissza kell állítani!!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here