Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Határozott mondatokkal szólt vissza 200 nő Budapesten Orbánnak az MSZP nőtagozatának tanácskozásán, de a baloldali fiatalok sem kímélték Orbánt

Ma tartotta tisztújító tanácskozását az MSZP nőtagozata. Gurmai Zita, a szervezet elnöke a tanácskozáson elmondta, hogy ma Magyarországon a nők társadalmi megítélése még mindig évtizedes lemaradásban van a fejlett országokhoz képest. Mint mondta, a kormányzati döntéshozók számára sokszor még annak a tudatosítása is nehéz, hogy a nők elsősorban emberek és ebbéli jogaikat senki sem kérdőjelezheti meg.

Gurmai és közel 200 nőtársa üzent Orbánnak is:  ha Orbán Viktor konzultálni akar a nőkkel, ne csak szóban, hanem tettekben is mutasson tiszteletet irántuk. Vessen véget a nőkkel szemben alkalmazott erőszakos és inzultáló nyelvhasználatnak, ami saját pártján belül is dívik, haladéktalanul ratifikálja a nők bántalmazását elítélő isztambuli egyezményt, és kötelezze a munkaadókat arra, hogy szüntessék meg a negatív megkülönböztetést a nők bérezésében. Majd hozzá tette, ezen érdemi intézkedések nélkül a nőkkel való konzultáció csak tartalom nélküli üres beszéd.

Egyébként ismét Gurmai Zitát választották az MSZP Nőtagozatának elnökévé. A politikust a küldöttek száz százaléka támogatta.

Ma tartotta a tisztújítását az MSZP Ifjúsági tagozata is, ahol a szervezet régi-új elnöke Torzsa Sándor kritizálta Orbán nemzetpolitikáját.

Torzsa azt mondta a szervezetről, hogy mi egy hitünkben erős. büszke baloldali közösség vagyunk. Szeretjük Magyarországot, szeretjük a baloldalt és szeretjük az MSZP-t.

Majd hozzátette, hogy azonban van világos nemzetképünk: a magyarnak egy olyan kultúrnemzetté kell lennie, ahol a kiművelt emberfők sokasága és nem az uram-bátyám viszonyok határozzák meg sikerességünket.

Mert, aki most lent van az lent is marad és aki most fent jár már lefelé nem lát. Orbán rendszerében a gazdag még gazdagabb, a szegény még szegényebb lett. -fogalmazta meg rendszer kritikáját az MSZP ifjúsági vezetője.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here