Példátlan eset történt ma a parlamentben. Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetséget erősítette volna az új képviselő, de nem tehette le ma az országgyűlésben az esküjét.

Mint ismeretes Karácsony Gergely lemondott parlamenti mandátumáról, mivel Zugló polgármesteri széke és az országgyűlés képviselőség összeférhetetlen.

A Párbeszéd a listáról már delegálta azt a képviselőt, aki betölti a megüresedett mandátumot és a kiküldött és a Házbizottság által korábban elfogadott napirend értelmében ma kellett volna felesküdnie az MSZP- Párbeszéd új országgyűlési képviselőjének, Kocsis-Cake Olivionak.

Azonban ezt adminisztratív okokból még sem tudta megtenni, ami példátlan a Magyar Országgyűlés történetében. Ugyanis a Mentelmi bizottság  ma délelőtt – a nem hivatalos tájékoztatás szerint – kényelmi okokból nem ült össze, így nem tudta igazolni a Párbeszéd képviselőjének mandátumát.

A kifogás vérlázító: a vidéki parlamenti képviselők állítólag nem tudtak volna délután 2 óra előtt megérkezni Budapestre, hogy kiadják Kocsis-Cake Olivio hivatalos igazolását.

Az elmúlt 28 évben ilyenre még nem volt példa. A megválasztott országgyűlési képviselő így egy hétig még biztosan nem képviselheti a választókat, s addig csonka mód működik az MSZP-Párbeszéd frakció szövetsége.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here