Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Aki autóval közlekedik erre lehet nem is gondol és a KRESZ-ben sincs benne, pedig ha betartod életet menthetsz.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán tett közre egy posztot MINDIG HAGYJ SZABADON 2 MÉTERT A MENTŐ MÖGÖTT- címmel. Az ember nem is gondol bele, amikor leparkol egy mentőautó mögé, hogy ezt nem kéne.

Akár minden héten beszámolhatnánk arról, hogy figyelmetlen autósok szorosan a mentő mögé parkolva akadályozzák a betegmozgatást. – írja a mentőszolgálat

Arról is beszámolnak, hogy volt már olyan esetük is,  hogy a házból sem tudták kihozni újraélesztett betegüket, de parkoltak már mentő kihajtóba is a kórház elé.

Most is egy konkrét eset miatt fordultak a nyilvánossághoz a Mentőszolgálatnál. Ezúttal ugyan szerencsére nem befolyásolta a beteg állapotát a meggondolatlan sofőr aki komoly dilemmát okozott a beteg mentőbe helyezésében.

A sofőr szerencsére némi kétségbeesett szirénázás után előkerült és elmondta, nem is gondolt bele, hogy a mentő hátuljánál azért kellett volna szabadon hagyni pár métert, hogy a hordágyon fekvő beteget gond nélkül tudják szállítani a mentők.

S valljuk be, hogy ez nincs is benne a KRESZ-be pedig sok baromságot beleírnak, oktatni nem oktatják és sok szó nem is esik róla. Pedig maximálisan logikus.

Szóval életet menthet, ha úgy parkolsz, hogy hagysz legalább 2 métert a mentőautó mögött. A mentőszolgálat arra kér mindenkit, hogy osszák meg ezt a felhívást.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here