Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szakportál szerint a kormányzat kb hetven milliárd forintot szipkáz ki a nyugdíjkasszából a 2019-es büdzsében, ami azt jelenti hogy ennyivel többet tudna adni az állam a nyugdíjasoknak.

Ügyes trükkről számolt be Menedzsment Fórum, miközben a nyugdíjasok szemét kiszúrja a kormány 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványokkal, addig 70 milliárd forintot szed ki a kormány a nyugdíjkaszából.

A portál cikkéből kiderül, hogy az ideinél több tíz milliárd forinttal kevesebb pénzt tesz a kormány jövőre a nyugdíjalapba a munkáltatók befizetéseiből. A tegnap benyújtott, 2019-es költségvetési törvényjavaslatban találtak rá erre a megdöbbentő intézkedésre.

Az Mfor leírja azt is, hogy  mindenkori költségvetésben rendelkezik arról a kormány, hogy miképpen osztja meg az egyes alapok között a dolgozók által befizetett adókat (jelen esetben a  szociális hozzájárulási adóról van szó, röviden: szochó).

Idén a szocho 80 százaléka került a nyugdíj kaszába, míg ez a szám 2019-re csupán 70 százalékra olvad. A különbözet egy részét az egészségügyi alapba csoportosítja át a kormány, magyarul a nyugdíjasokkal fizetteti ki a kormány egészségügyben el ne végzett racionalizálási feladatokat.

A másik része, amit szintén a nyugdíjasok fizetnek meg, az úgynevezett Nemzeti Foglalkoztatási Alapra jut, itt szipkáz el a költségvetés 68 milliárd forint a rendszerből.

De  aki azt gondolná, hogy legalább az a pénz a munkavállalókra lesz költve tévednie kell, mert nem marad ott, mert ezzel párhuzamosan a költségvetési törvényjavaslat előfizetést ír elő az alap számára, amit a központi költségvetés felé kell teljesíteni, meg nem határozott felhasználás céljából.

Tehát ezt a 70 milliárd forintot elcsaklizza a kormány és a nyugdíjalap ezen az ágon kevesebb pénzből gazdálkodhat 2019-ben, azonban a nyugdíj befizetések valamelyest visszakompenzálnak, így a különbség a legvégén 33,7 milliárd forint.

Nagyjából ennyit fordít egy évben az alap árvaellátásra. Az eltérés a portál szerint lehetne nagyobb is, de a béremelések valamennyit kompenzálnak a nyugdíjalap javára, nagyobb adóalap után fizetik ugyanis a közterheket jövőre a munkáltatók.

Összességében az már biztos, hogy a nyugdíjasokra kevesebb pénzt szánna az Orbán-kormány 2019-ben.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here